Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Støjberg er stærkere bud end Trane

10-09-2019 KL. 11:25
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Partierne skal huske medlemsdemokratiet, og der skal være noget at vælge imellem for medlemmerne. Derfor er det også grundlæggende positivt, at Venstres delegerede på ekstra-landsmødet om 11 dage får to kandidater på stemmesedlen ved valget af næstformand: Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby.

Der er ingen tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen bliver valgt som ny formand. Og når der skal vælges næstformand bør et parti tænke på bredde, balance, gennemslagskraft, indflydelse og maksimal vælgeropbakning. Set i det lys er der nøgternt vurderet ingen tvivl om, at Venstre samlet vil stå stærkere med kombinationen Ellemann/Støjberg frem for med Ellen Trane som ny næstformand. Støjberg har et stærkt og tillidsfuldt samarbejde med Ellemann, hvad de begge lægger vægt på. Dertil kommer, at hun når nogle vælgere, som Ellemann - og Trane - ikke kan score. Og Inger Støjberg vil også være en vigtig brik i samlingen af den borgerlige familie, som ligger forslået tilbage.

Med Jakob Ellemann-Jensen som ny formand, er storby-Venstre dækket ind, og næstformanden skal komme fra Jylland og være en kvinde. Det opfylder de to næstformandskandidater, der begge har ministererfaring. Ellen Trane som undervisnings-og sundhedsminister. Uden større held var hun med i lanceringen af planer for en sundhedsreform med nedlæggelse af regioner som ét element. Ellen Trane Nørby er langt fra at være en vælgermagnet, men hun vil formentlig finde støtte i en del af det bagland, der satte Kristian Jensen højt.

Men mon ikke mange af de Venstre-delegerede på landsmødet vil give det en ekstra tanke, hvordan der - efter et Løkke-Jensen mareridt - skabes en stærk og harmonisk V-ledelse, der favner bredt. I så fald vil ordene for nylig fra Jakob Ellemann-Jensen få betydning:

- Inger Støjberg er nærmest personificeringen af en strømning i vores parti, som er vigtig at lytte til. Inger og jeg har forskellige måder at italesætte ting. Jeg tror, at vi tilsammen favner bredere, end jeg gør alene. Derfor synes jeg, at Inger er et stærkt kort.

Klare ord fra den kommende V-formand, og det er blevet ledsaget af Støjbergs ord om, at hun vil gøre alt for at sikre, at Jakob Ellemann-Jensen ender i Statsministeriet.

Ellen Trane Nørby mener, at hun vil være en stærkere næstformand end Støjberg, når det gælder om at samle partiet. Det er et interessant synspunkt, som jo ikke harmonerer med, at det gav masser af uro i V-baglandet, da folketingsgruppen overraskende vragede Støjberg til posten som næstformand for folketingsgruppen...

Det er klart, at der også er Venstrefolk, der synes, at det kan blive for meget, når Støjberg fejrer udlændinge-stramninger med kage, men tilbage står, at hendes overordnede linje - og de mange love hun gennemførte - stort set accepteres 100 procent af Socialdemokratiet. Og Venstrefolk kan godt se, at Støjberg - med det fjerde højeste personlige stemmetal i hele landet - i høj grad er med til at score vælgere for Venstre, herunder tidligere DF-vælgere.

Derfor handler næstformandsvalget også om at favne bredt i Venstre.

Men Socialdemokratiet vil glæde sig, hvis Venstre vælger Ellen Trane som næstformand i stedet for Inger Støjberg...

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland