Sport

Stor forløsning: SIK hentede sæsonens første sejr

»Det kan godt være, det bliver en seværdig kamp, som det har lidt for vane mod dem.«

Sådan sagde SIK-cheftræner Martin Thomsen i optakten til lørdagens kamp mod Hvidovre IF.

Og det fik han ret i. Indledningen på opgøret var et festfyrværkeri af chancer, og allerede efter ni minutter var der scoret to gange.

Skibonitterne fik en regulær mareridtsstart på Pro Ventilation Arena, da hjemmeholdet i det andet minut headede sig foran efter et hjørnespark.

Det var dog ikke nok til at slå Martin Thomsens hårdtprøvede tropper ud, og blot få minutter senere var der skabt balance i regnskabet. André Bjerregaard fandt Thomas Santos i en omstilling, og den formstærke kantspiller var kølig. Han tog et træk uden om Hvidovre-keeperen og kunne let sparke udligningen i rusen.

Skive fortsatte marchen mod hjemmeholdets mål i de efterfølgende minutter. Først bød Frederik Mortensen sig til, inden Lasse Møberg med en hæl-genialitet var marginaler fra at bringe gæsterne i front. Kun en klasseredning fra Marco Brylov forhindrede SIK-føringen.

Resten af første halvleg sad Hvidovre mest på spillet og boldbesiddelsen, mens der var løse tilbud i begge ender. Holdene måtte dog gå til pause ved stillingen 1-1.

I anden halvleg var Thomas Santos og André Bjerregaard igen i samarbejde. Der var dog byttet om på rollerne, da Santos efter 54 minutter med sin enorme hurtighed tog et raid ned ad flanken. Han sendte et indlæg ind i feltet, men desværre for skibonitterne fik Bjerregaard ikke timet sin del af opgaven til perfektion, og dermed løb den ellers store mulighed ud i ingenting.

Hvidovre pumpede en masse bolde ind i Skive-feltet efter pausen. Dødbolde var der masser af, uden hjemmeholdet dog fik slået kapital af det. Bobjerg havde sikre hænder, når det var påkrævet, og forsvaret havde held til at få resten ekspederet væk.

Det hårde defensive arbejde viste sig at kunne betale sig.

For 10 minutter før tid var det SIK’s tur til at sparke en bold ind i feltet. Her var Oliver Haurits fri, men han ramte bolden skidt med sin afslutning. Det var dog held i uheld, for læderet endte med at blive lagt perfekt til rette for André Bjerregaard, der blot skulle sende kuglen det sidste stykke over stregen.

Han gjorde det påkrævede, og så var SIK på vej mod sæsonens første sejr.

Hvidovre etablerede et tungt pres i de døende minutter og var også tæt på at få en udligning i kassen i flere omgange.

Men SIK red stormen af, og dermed kunne Martin Thomsen og co. med en 2-1-sejr notere sig den første triumf i 1. division i 15. forsøg.

Lasse Møberg var tæt på at score på genial vis, men hans forsøg blev reddet. Arkivfoto: Lars Rasborg