Gå til hovedindhold
Lokalt

Stor opbakning til Vinderup Nyt

06-01-2020 KL. 21:17
Empty

Interessen for en ny ugeavis for Vinderupegnen fik mandag aften omtrent 150 borgere til at deltage i et møde på Hotel Vinderup. Opbakningen til ugeavisen, VINDERUPNYT, er markant. Efter taler og præsentation fra Vinderup Handelsforening, SuperBrugsen Vinderup og Skive Folkeblad, som udgiver den nye avis, kvitterede de mange fremmødte med klapsalver. Foto: Joan Thora E. Laurberg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Vinderup Nyt bliver navnet på Vinderupegnens nye ugeavis, som Skive Folkeblad onsdag den 15. januar første gang sender på gaden. Og interessen for den nye udgivelse er stor. Omtrent 150 borgere, repræsentanter for foreninger og virksomheder deltog mandag aften i et møde på Hotel Vinderup, hvor formålet var at finde ud af, om der var opbakning til Vinderup Nyt.

Vinderup Handelsforening havde inviteret til mødet, der fandt sted på Hotel Vinderup, hvor forpagter Mette Frederiksen havde dækket op til 120. Men det viste sig hurtigt nødvendigt at finde flere stole til borgere, der strømmede til fra hele Vinderupegnen.

Formanden for Vinderup Handelsforening, Jens Tang, indledte mødet, hvor også Superbrugsens uddeler, Palle Strande, var på banen som repræsentant for de lokale kræfter, der sammen med ledelse og medarbejdere fra Skive Folkeblad har udviklet konceptet omkring VINDERUP NYT. Sammen med Skive Folkeblads redaktør og direktør, Ole Dall, samt avisens mediekonsulent Peter Bak, præsenterede de konceptet og understregede vigtigheden af opbakning fra egnens borgere.

Et prøvetryk af Vinderup Nyt  blev udleveret til de mange fremmødte, og den officielle del af mødet blev modtaget med klapsalver. Fra Skive Folkeblad henviste Ole Dall blandt til den lukkede ugeavis, Vinderup Avis’ lukning efter 87 år. Og han understregede vigtigheden af, at en egn har en avis:

- På Skive Folkeblad ved vi alle, hvor vigtigt det er, at borgere, foreninger, handelsliv og erhvervsliv over hele egnen føler sammenhængskraft og gennemslagskraft på medieområdet. Derfor gjorde det ondt at se, at Vinderup Avis kastede håndklædet før jul efter så mange års eksistens. En avis eller en ugeavis kan betyde virkelig meget for en by og en egn. Det er nyheder, stort og småt, fællesskab, budskaber i tekst og annoncer, udvikling, fremtidstro. Og når man ikke længere har en avis eller ugeavis, finder man ud af, hvor savnet den er.

Ole Dall henviste til, at Skive Folkeblad altid er udkommet på Vinderupegnen, hvor også bladhusets ugeavis, Midt På Ugen, bliver husstandsomdelt.

VVinderup Nyt  bliver en selvstændig avis, der som tillæg vil blive husstandsomdelt sammen med Midt På Ugen på hele Vinderupegnen, og den vil blive omdelt selvstændigt i Skave, Borbjerg og Hjerm.

Både uddeler Palle Strande og handelsforeningsformand Jens Tang er meget begejstret over den opbakning, byens og egnens borgere mandag aften viste det nye initiativ:

- Det er fuldstændig fantastisk, at i en tid hvor trykte medier lukker ned, så har vi en Vinderup Avis, som lukker ned lige før jul, så er det jo en verdenssensation, at vi kan starte en ny avis op her i Vinderup. Med hjælp fra Skive Folkeblad og Midt På Ugen har vi nu sat gang i noget, som kan blive rigtig stort og rigtig godt for vores område, sagde Palle Strande efter mødet.

Jens Tang sagde:

- Det var godt nok lige lidt fantastisk. Vi havde diskuteret, hvor mange vi kunne få samlet sådan en aften. Men det her det var helt suverænt. Der må man godt nok sige, at der rykker folk åbenbart sammen i bussen. Det er ganske imponerende!

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland