Gå til hovedindhold
Kultur

Stor pris til Preben Kristensen: Donerer 50.000 kroner til flygtningebørn

16-09-2019 KL. 06:18
Empty

Skuespiller Preben Kristensen har valgt at støtte Red Barnet med de 50.000 kroner, han søndag modtog sammen med Lauritzen-prisen. Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skuespillerne Preben Kristensen, der stammer fra Skive, og Maria Rossing blev de helt store vindere, da Danmarks ældste skuespilpris, Lauritzen-prisen, søndag eftermiddag blev uddelt på Folketeatret i København.

Det er Lauritzen Fonden, som står bag prisuddelingen, der uddeler priser til danske aktører inden for scenekunst, film og tv-dramatik.

Preben Kristensen og Maria Rossing modtog ud over hæderen og 250.000 kroner også 50.000 kroner hver, som kan bruges til at støtte en social mærkesag, som står deres hjerte nær.

Og de to skuespillere var rørende enige om, hvilken sag der fortjener pengene.

Preben Kristensen har valgt at give en hjælpende hånd til Red Barnet, mens Maria Rossing har valgt at støtte Røde Kors.

De begrundede begge deres valg med, at organisationerne har fokus på at hjælpe flygtningebørn i Danmark.

Ved Lauritzen-prisen uddeles hovedpriserne hvert år til en mandlig og en kvindelig skuespiller.

Preben Kristensen, som de seneste år blandt andet har medvirket i TV2’s »Sygeplejeskolen« og det prisbelønnede drama »Dronningen«, fik overrakt prisen af Ghita Nørby med ordene:

- Preben Kristensens naturlighed for det lette, elegante og humoristiske kunne have sat ham i bås som skuespiller, men talentet rakte meget videre. Det har han bevist gennem mere end 40 år, hvor han har beriget dansk teater, tv og film med sine mange og nuancerede roller.

Den kvindelige hovedprismodtager, Maria Rossing, har i 17 år været ansat på Det Kongelige Teater og har de seneste år medvirket i DR-julekalenderen »Theo og den magiske talisman« og TV2-serien »Bedre skilt end aldrig«.

Hun fik overrakt prisen af skuespillerkollegaen Tammi Øst med ordene:

- Maria Rossing modtager Lauritzen-prisen 2019 for sin konsekvente åbenhed over for teksternes righoldige verdener, sin evne til at lade sig berige af dem og omskabe sin egen indre proces til ekspressiv og stærkt nærværende skuespilkunst på scenen og på film og tv.

Foruden de to hovedpriser uddelte Lauritzen Fonden også seks andre priser, heriblandt Believe in You-priserne, som hvert år gives til nye talenter, der har gjort sig særligt bemærket i skuespilfaget.

Priserne blev tidligere på ugen tildelt skuespillerne Alba August og Nicolai Jørgensen.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland