Gå til hovedindhold
Sport

Store ambitioner: Lokalt badminton-talent vil helt til tops

21-03-2019 KL. 06:40
Empty

Mads Thøgersen har på de fleste hverdage to træningspas, mens weekenden ofte står på turneringer og holdkampe. Foto: Mark Phelan

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive er leveringsdygtig i talenter inden for mange sportsgrene - heriblandt badminton. Bevæbnet med ketsjer og fjerbold jagter 20-årige Mads Thøgersen det store gennembrud på netop den scene, og han er villig til at gøre meget for at nå til tops. Det vidner hans tilgang om.

Allerede som 16-årig tog han et stort skridt, da teltpælene i Skive blev revet op og i stedet banket i jorden i Odense.

Her har han skullet stå på egne ben lige siden i kampen for at nå badminton-tinderne.

- Det var lidt en omvæltning. Jeg var på efterskole i 9. klasse, så jeg var lidt vant til det, men det kan ikke måles med, at jeg selv skulle begynde at lave mad, gøre rent og samtidig passe både skole og træning, siger han.

Men samtidig har det også været værdifuld erfaring for badmintontalentet.

- Det har været meget lærerigt. Jeg har fået at se, hvad der skal til, når man har store drømme. Tingene skal spille sammen både på og uden for banen, lyder det.

Mads Thøgersen har fået badminton ind med modermælken. Farmand Jens Thøgersen er træner i Skive-Resen Badmintonklub, og det er da også i den lokale klub, at han har fået sin badmintonopvækst.

Med et travlt program bliver der dog ikke så meget tid til at komme på besøg på hjemstavnen.

- Jeg prøver at komme hjem en gang om måneden, men det er svært i løbet af sæsonen. Når jeg er hjemme, træner jeg lidt med de gamle Skive-Resen-spillere, fortæller Mads Thøgersen.

Badminton er en sport, der kræver mange rejsedage og dermed udgifter til at komme rundt i verden. Han har dog lokal opbakning, der hjælper ham i den henseende.

- Lige nu har jeg en sponsor i Skive i Bent Siewertsen. Han er med til, at det er muligt for mig at rejse rundt til turneringerne. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at der også er støtte til mig fra det lokale område, understreger Mads Thøgersen, som p.t. er rangeret som nummer 263 i verden.

Og ambitionerne på længere sigt er endnu større for den tidligere Skive-Resen-spiller.

- Det er selvfølgelig at nå helt til tops og at kunne leve af det. Inden for de næste to år håber jeg også, at jeg kan komme på forbundstræning i Brøndby med de bedste spillere derovre, siger han.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland