Kultur

Store danske navne: KCL genåbner med seks udendørs sommerkoncerter

Det skal markeres med manér, at Danmark nu er ved at åbne efter mere end et år med restriktioner.

Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive har været hårdt ramt lukning og åbner frem mod sommeren, som er lavsæson for aktiviteter i KCL. Men i juni og august bliver der seks udendørs koncerter i KCLs gårdhave med populære danske navne hen over to weekender - 3. til 5. juni og 19. til 21. august. Blandt andre vil Mads Langer, Anne Linnet, Michael Falck og Sanne Salomonsen optræde i KCLs gårdhave.

- Vi tror, der er et stort vakuum, når det gælder muligheden for at gå ud og høre musik. Derfor tilbyder vi seks udendørs koncerter i juni og august, fortæller Knud Bjerre, direktør for KCL.

KCL kommer med flere oplysninger om de seks koncerter senere på ugen.

Borgere kan fra og med den 6. maj igen tage KCL i brug, hvis ellers den nuværende genåbningsplan ikke bliver væltet af en ny corona-bølge. Den 6. maj kan badelande, fitnesscentre, biografer, koncertsteder og teatre igen tage imod gæster, der kan fremvise et coronapas - det vil sige, de kan dokumentere, de er vaccineret mod coronainfektion, har haft coronainfektion eller har en frisk test, der viser, de ikke har coronainfektion.

- Vi har måttet aflyse og udskyde arrangementer uden at vide, hvad vi havde at gøre med. Nu kan vi igen begynde at planlægge langsigtet, siger Knud Bjerre.

Mads Langer bliver blandt de musikere, som til sommer giver koncert i det fri i KCLs gårdhave.  Arkivfoto: Steen Don