Gå til hovedindhold
Lokalt

Store studiebyer svære at hamle op med: Kun seks ville læse til serviceøkonom i Skive

13-09-2020 KL. 15:01
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det har ramt serviceøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive og Randers hårdt, at den store studieby Aarhus de senere år har forøget sin kapacitet til at tage serviceøkonomer ind på uddannelsen.

- Vi kan ikke gøre noget ved, at Aarhus er yndlingsbyen for mange unge at studere i. Men det påvirker os, når uddannelsen i Aarhus får lov til at skrue op for optaget år efter år, siger campuschef i Skive, Cirsten Justesen.

Bunken med ansøgninger til serviceøkonomuddannelsen var så lille i år, at uddannelsen ikke blev oprettet til studiestart 1. september. Blot syv havde søgt ind.

- Men én ønskede alligevel ikke at bruge sin plads, og der kom desværre ikke flere til i løbet af efteroptaget. Det er virkelig ærgerligt, at vi ikke har kunnet starte hold i år. Vi ventede rigtig længe med at træffe beslutningen, fordi vi tidligere har oplevet, at netop serviceøkonomstuderende kommer ind i efteroptaget, siger Cirsten Justesen.

- Erhvervsakademi Aarhus fik - på trods af at Erhvervsakademi Dania har haft uddannelsen serviceøkonom i mange år - lov til for fem år siden at oprette uddannelsen også. Det fik selvfølgelig en umiddelbar effekt på Danias serviceøkonomuddannelse i Skive og Randers, hvor optaget blev halveret. Erhvervsakademi Aarhus har siden fået ministeriets tilladelse til at forøge sit optag hvert år siden. I 2018 var det 70; i 2020: 140, siger Cirsten Justesen.

- Der er i mine øjne ingen tvivl om, at vi her ser en meget tydelig effekt af, at man på ingen måde har en seriøs politisk vilje til at ændre på et »skævt« Danmark. Udviklingen for serviceøkonomuddannelsen i Skive har været for nedadgående siden. I 2017 og 2018 havde vi 12 optagne på uddannelsen, i 2019 9 og her i 2020 var der som udgangspunkt syv, siger Cirsten Justesen, som måtte finde andre løsninger, da der ikke kom flere til i løbet af efteroptaget.

- Vi måtte desværre skrive ud til ansøgerne, at vi ikke oprettede uddannelsen og henviste til såvel Erhvervsakademi Dania i Randers som til de øvrige udbydere i Jylland, siger Cirsten Justesen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland