Gå til hovedindhold
Lokalt

Før stormen går i land

09-08-2018 KL. 21:10
Empty

MC-træf er hygge og snak på Skive Havn. Torsdag aften mødtes tæt ved 100 køretøjer og næsten dobbelt så mange mennesker på havneområdet i Skive. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mens meteorologer truer med storm, der har vindstød af orkanstyrke, er der torsdag aften stadig sommerhygge, sol og masser af udeliv rundt omkring på egnen.

På Skive Havn er det tid til et af de traditionsrige træf, hvor motorcyklister og folk med interesse for de to-hjulede køretøjer, mødes for at snakke. For at få en øl. For at få en pølse. Eller for at vise det kære køretøj frem. Motorcyklister tilbagelægger gerne nogle kilometer landevej for at være med, når der er MC-træf på Skive Havn. Blandt andre Birgit og Henning Jensen, der har taget turen fra Ørum ved Viborg, fordi de på nettet læste, at det er torsdag aften, det sker i Skive.

Et andet sted på Skive Havn, hos Mollerup Mølle, er bjerge af korn kommet under tag og sikret mod regn og rusk.

Rundt omkring i byens boder sælges lækkerier, og her er hjemmelavede isvafler og softice i høj kurs. Hos iskiosken på Havnevej konstaterer indehaver gennem mange år Susanne Jensen, at sommer og forsommer i år har været, hvad det ikke var sidste år, nemlig en rigtig god sæson.

Imens trækker skyer ind fra vest, så himlen begynder at ligne noget, der får os til at tro på første seriøse regnvejr i lang tid. Noget, som både landmænd og flere haveejere har ventet på. Men også torden, skybrud og vindstød af orkanstyrke.

For Midt- og Vestjylland varsler DMI torsdag aften således regn, torden og en vind, der begynder let til frisk fra øst. Men i løbet af natten tager vinden turen syd om, før den går i vest, bliver til hård kuling og vindstød af stormstyrke.

Når MC-træffet er historie, og nat er blevet til fredag morgen, kan vi ifølge meteorologerne få stormen Johanne at føle. En hidsig dame med vindstød af orkanstyrke. Så det kan være en god idé at holde fast i styrthjelm, havestol, parasol og i øvrigt overveje, om døre og vinduer bør lukkes. For meteorologer mener, at der også er risiko for kraftig regn og skybrud.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland