Gå til hovedindhold
Debat

Større tryghed og mere nærhed

06-09-2018 KL. 11:27
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Regeringen har nu præsenteret et godt finanslovforslag for 2019, hvor vi bl.a. vil løfte velfærden, investere i uddannelse samt styrke miljø, klima og natur.

Samtidig må jeg desværre konstatere, at Socialdemokratiet endnu ikke fremlagt et finanslovforslag i deres tid i opposition siden 2015. Mette Frederiksen har tilsyneladende ingen samlet økonomisk plan for Danmark.

En prioritering af velfærden har stået højt på listen siden Venstre overtog regeringsansvaret i 2015. Og med det nye finanslovsforslag løfte vi kernevelfærden yderligere med 4,2 mia. kr.

De afsatte midler skal blandt andet være med til at sikre et bedre sundhedsvæsen, styrke ældreplejen, give psykiatrien et løft, samt sikre en tidlig indsats i sårbare og udsatte familier.

Det er glædeligt, at vi dermed markant styrker trygheden og den borgernære velfærd.

Med finanslovsforslaget sikrer vi også, at der bliver afsat midler til at investere i uddannelse og forbedre miljø, klima og natur. Desuden har vi prioriteret at styrke trygheden i Danmark ved at forbedre cyber- og it-sikkerheden samt styrke arbejdet hos Politiets Efterretningstjeneste. Vi skal passe godt på Danmark.

Sammenfattende et rigtig godt finanslovsforslag for 2019. Nu ser jeg frem til et godt samarbejde med andre partier om at få en finanslovsaftale på plads og føre de gode ting ud i livet. Desuden er det mit håb, at S omsider kommer ud af busken og fremlægger deres økonomiske planer for Danmark.

Strudsepolitik og lurepasseri kan danskerne ikke bruge til ret meget.

Kristian Pihl Lorentzen,

MF og transportordfører

for Venstre,

Hermelinvej 4,

8643 Ans

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland