Gå til hovedindhold
Kultur

Stort EM til Spøttrup Borg: Staten forlanger 106.000 kr. i leje for få dage

06-10-2019 KL. 11:23
Empty

EM i Ridderdyst startede mandag formiddag ved Bispens Middelaldermarked på Spøttrup Borg ved Skive, som er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Riddere fra hele Europa er kommet til borgen for at kæmpe i jernrustninger og ringbrynjer. En gang om dagen opføres det store slag om borgen, hvor tyske soldater kæmper mod danske, her er kampen igang med slagvåben. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016)

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

På ét år - fra 2017 til 2018 - mistede Spøttrup Borg over 10.000 besøgende.

Det er ikke besøgstal, der imponerer i Slots- og Kulturstyrelsen, der gerne vil have flere aktiviteter på stedet.

Samtidig skal Museum Salling ved arrangementer fremover betale en lejeafgift for arealerne omkring borgen på 106.000 kroner til styrelsen, der ellers har fritaget Museum Salling for leje frem til 2021.

- På den ene side forlanger styrelsen, at der skal ske mere og besøgstallet skal hæves. Det er svært at være uenig i. Men det hører ingen steder hjemme, at man samtidig forlanger 106.000 kroner i arealleje for et arrangement, der alene ventes at give 13.000 gæster.

Det siger formanden for Museum Salling, Annette Torp (V), Tøndering.

Det kommer blandt andet til at ramme europamesterskaberne for ryttere i middelalderlig ridderdyst, og arrangementet, der løber over fem dage, skal finde sted i sommeren 2020.

I det budget for det kommende år, som Skive Byråd indenfor få uger ventes at vedtage, er der afsat 650.000 kroner til ridderdysten.

Museumsformanden håber, at det vil lykkes at få forhandlet en bedre aftale på plads, men hun tvivler på, at det bliver muligt.

- At vi skal opkræve et beløb forud for større arrangementer er alene et udtryk for, at vi er forpligtede til at følge det regelsæt, der er i Finansministeriets vejledning for udlejning af lokaler og arealer. Vi forstår, at det kan være svært at lokke besøgende til Spøttrup, men det er også derfor, vi søger dialogen med Museum Salling.

Det siger Anne Kathrine Kirkegaard, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsens Center for Slotte og Haver.

Hun oplyser, at styrelsen i næste uge har et møde med Museum Salling.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland