Gå til hovedindhold
Kultur

Støtte til festival i Skive: Talenter i nyt samarbejde

27-12-2019 KL. 06:40
Empty

Rune Breiner Nielsen - og en lang række andre frivillige - er i fuld gang med at forberede de mange nyheder ved den kommende NÆST Festival i Skive Theater. Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

60.700 kroner.

Så mange penge har frivillige unge fra Skive-egnen med repræsentanter fra blandt andre KULT’en, Drivhuset og Skive Kommunes Ungdomsråd (SKUR) fået af kultur- og fritidsudvalget i Skive Kommune.

Pengene går til den kommende NÆST Festival, der finder sted den 16.-21. marts i Skive - og det bliver en event med mange nyheder.

Der bliver et antal eksperimenterende koncerter forskellige steder i Skive, som skal udfordre artisternes og publikums forståelse af livemusik - og de rammer, som livemusik kan præsenteres i.

Derfor bliver der koncerter hos lokale virksomheder, organisationer og alternative områder, som almindeligvis ikke forbindes med musik.

Mest fremtrædende blandt de nye tiltag er et samarbejde mellem den anerkendte strygergruppe »Who Killed Bambi«, der delvist har rødder i Skive, og tre-fem udvalgte solister fra egnen.

De udgør en blanding af spirende og fuldtudviklede talenter.

På vegne af KULT’en vurderer Rune Breiner Nielsen, at dette spænd vil skabe et nuanceret og interessant billede af Skives musikere. Ikke mindst fordi det meget erfarne og klassisk skolede hold i »Who Killed Bambi« vil møde solister, som favner genrer indenfor rock, electronica, folk og pop.

Samarbejdet vil udmunde i en stor fælles koncert på NÆST Festivalens sidste aften i Skive Theater

Sideløbende er igangsat et samarbejde mellem »Who Killed Bambi« og Skive Musikskole, som i marts udmøntes i en workshop eller masterclass for et hold af musikskolens talentfulde unge strygerelever.

NÆST Festival samarbejder desuden med unge foto- og videografer, som dokumenterer forberedelserne og fremførelsen af projektet.

For unge musikere forventer man blandt andet læring indenfor eget musikhåndværk og nye samarbejder og styrket samhørighed blandt Skives engagerede unge. Desuden høster unge erfaringer, der kan bruges i fremtidige projekter og karrierer.

Publikum kan se frem til at blive udfordret på deres opfattelse af såvel rytmisk og klassisk musik i en anderledes koncertoplevelse og få øget forståelse for den talentmasse, der er udsprunget fra eller gemmer sig i Skives musikliv.

Projektets samlede budget er på 245.650 kroner, hvoraf kulturudvalget altså bidrager med 60.700 kroner.

NÆST Festival har i det seneste par år rettet søgelyset på ny musik fra Skive - de næste store talenter og at synliggøre Skives mangfoldige musikliv.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland