Gå til hovedindhold
Debat

Straffen for at være frivillig

14-03-2019 KL. 10:52
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Jeg vil tilføje til Skive Folkeblads leder tirsdag, at sagen mod Venstre i Region Midt, i forhold til nogle manglende indberetninger, retter sig mod frivillige.

I dette tilfælde to frivillige, som de sidste 30 år inden deres exit havde udført et stort stykke arbejde, og som indtil for to år siden ikke anede, at de forsømte noget, indtil en revision opdagede fejlen. Nu tilmed vanæres de.

Frivillige må sørge for at sætte sig grundigt ind i vedtægter, regler og paragraffer, inden de lader sig vælge til noget som helst.

De øvrige politiske partiforeninger har holdt lav profil i denne sag.

Næppe fordi de har noget at skjule, men fordi de er bevidste om, at også de har medlemmer, som betaler kontingent for samtidig at udføre frivilligt arbejde for partiet.

Blot som præcisering: politikere og partiorganisationer må fuldt lovligt modtage uendelig høj donation. Hvis en politiker modtager 100.000 kr. via 5 donationer á 20.000 kr., så skal det ikke indberettes, og det er fuldt lovligt.

Hvis vedkommende derimod modtager 100.000 kr. fra én giver, skal det indberettes, ligesom et beløb på 20.001 skal indberettes.

Det er altså ikke ulovligt at modtage beløb af nogen art; det ulovlige består udelukkende i, hvis enkeltdonationer over 20.000 kr. ikke indberettes.

Denne sag fremmer ikke deltagelse i foreningsarbejde. For uanset hvilken organisation, der opfordrer frivillige til bestyrelsesarbejde - det være sig indenfor politik, spejderbevægelsen, dyreværnsarbejde eller folkedans - så vil det mest sikre for adspurgte være … at sige nej tak!

Med venlig hilsen

Kenneth Enggrob,

formand for Skive Venstre

Præstevejen 63,

Rønbjerg

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland