Lokalt

Straffet for at køre med tågelys: Eks-politiker tog kampen mod bøde op i byretten

Hvad der egentlig blev gjort for at være hensynsfuld og udvise agtpågivenhed endte med at koste tidligere folketings- og byrådsmedlem Poul Erik Christen fra Oddense en bøde på 1.000 kroner.

Den 15. januar 2020 klokken 17:19 blev han stoppet af politiet på Ny Viborgvej i nærheden af rundkørslen ved Højslev, da Christensen var på vej til Viborg. Han blev stoppet, fordi han kørte med tågelygterne tændt.

- Da jeg kørte over dæmningen, kørte jeg forbi to cyklister, hvor den ene var mørklagt. Så jeg tændte lygterne for ikke at risikere at køre nogle af cyklisterne ned. Det forsøgte jeg også at forklare i retten, siger Poul Erik Christensen til Skive Folkeblad.

Han mener, at der den pågældende aften var dårlig sigtbarhed, men det var politimanden, der stoppede ham, ikke enig i. Politimanden forklarede i retten, at han kunne se fra den ene rundkørsel til den anden. Han forklarede også, at det tidligere havde regnet, og selvom det stadig støvregnede, var vejret klart.

- Jeg synes ikke, ordensmagten rådgav mig ordentligt. Han sagde, at man kun må have tågelygterne tændt, når det er tåget. Men hvis du læser færdselsloven, så står der, at man også må have dem tændt, når det regner. Det gentog jeg i retten, for det er vigtigt for mig, at man kender den lov, man dømmer efter, siger det tidligere folketingsmedlem.

Poul Erik Christensen havde også en udskrift af dagens vejr fra DMI med i retten.

- Men dommeren godtog det ikke, men det vidste jeg godt, siger han og fortsætter:

- Det mærkelige ved det er, at 11 personer fik en bøde for samme forseelse på samme strækning i samme tidsrum. Jeg spurgte betjenten i retten, om han ikke oplevede dagen på samme måde som jeg, fordi jeg synes, dagen var meget mørk. Men det gjorde han altså ikke.

Retten i Viborg valgte at lægge vægt på politimandens forklaring om, at der hverken havde været tåget eller kraftig nedbør, da Poul Erik Christensen blev stoppet. Derfor blev han dømt til at betale en bøde på 1000 kroner for at overtræde færdselsloven. Derudover skal han betale sagens omkostninger.

- Sådan er livet jo. Trafiksikkerhedsmæssigt mener jeg, at jeg har gjort, hvad jeg burde gøre, men betjenten var ikke meget lydhør derude. Og havde jeg nu kørt en cyklist ned, så havde jeg måske fået en sag om uagtsom manddrab, siger han.

Tidligere byråds- og folketingsmedlem Poul Erik Christensen mener, at politiet tog fejl, da en betjent gav ham en bøde.  Arkivfoto: Steen Don