Gå til hovedindhold
Lokalt

Styrelse siger god for to nye udstykninger: Flere kan få fjordudsigt

23-01-2019 KL. 13:51
Empty

Sådan kan det komme til at se ifølge en tegning fra det lokale arkitektfirma Meisner + Sigh Arkitekter, Skive.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Langt om længe ser det ud til, at Jensen & Jensen Invest snart kan gå i gang med at bygge boliger med udsigt til Skive Fjord.

Selskabet ejer jord bag blomsterforretningen Tia på Viborgvej, tæt på fjorden. I 2014 lavede Skive Kommune et forslag til en lokalplan, der skulle bane vejen for op til 35 boliger med udsigt til fjorden på den jord. Naturstyrelsen nedlagde veto - jorden lå for tæt på kysten, som ikke måtte blive forstyrret af boliger.

Siden er planloven ændret, og nu har Erhvervsstyrelsen brugt godt og vel et år på at se på en ansøgning fra Skive Kommune om lov til at udlægge jorden til byggeri. Styrelsen er positiv. Det er en af ejerne af Jensen & Jensen Invest Leif Jensen også.

- Det lysner virkelig. Vi vil helt sikkert bygge, så snart vi ved, hvor vi står, når høringen om Erhvervsstyrelsens udspil er slut om otte-ti uger, siger Leif Jensen.

Han og Mogens Halborg Jensen har fået lavet skitser. Hvis de ændrer i forhold til det, de fremsendte til Skive Kommune i 2014, kan det være, der skal laves en ny lokalplan for området. Det vil tage mindst et halvt år.

- Vi har prikket til borgmester Peder Christian Kirkegaard for at få noget til at ske. Det er bestemt ikke Skive Kommune, vi kan klandre for, at det her har trukket i langdrag, siger Leif Jensen.

Erhvervsstyrelsen accepterer ikke hele Skive Kommunes udspil. Det kan være, at Skive Byråd kommer til at klage.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland