Gå til hovedindhold
Debat

Styrkelse af landets folkeskoler

16-05-2019 KL. 11:42
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I Skive Folkeblad den 11. maj 2019 kan man læse, at en lokal kandidat for Liberal Alliance, Jannie Leth Christensen, skoser Socialdemokratiet for at være skyld i, at friskoler i kommunen evt. kan lukke. Grunden er, at Socialdemokratiet vil fjerne en forhøjelse af tilskuddet til fri- og privatskoler, som de borgerlige har indført.

Hun skulle måske i stedet overveje, hvorfor Liberal Alliance og regeringen siden 2015 har fjernet 1,2 milliarder kr. fra folkeskolerne, mens de samtidig har hævet tilskuddet til fri- og privatskolerne.

Det er dette tilskud, som Socialdemokraterne vil føre tilbage til samme udgangspunkt som i 2015, mens man så vil prioritere flere midler til folkeskolen.

Hun skulle samtidig også overveje, hvordan folkeskolerne rammes, når Liberal Alliance vil fjerne 35.500 stillinger i det offentlige.

Men dejligt at få sat spot på, hvad vi vil som partier, og at det ikke er uden betydning, hvem man sætter sit kryds ved d. 5. juni.

Vi er nogen, som vil have en stærkere folkeskole, en folkeskole, der er for alle grupper i samfundet, og dette kræver mange flere midler og ikke færre!

Vi er også nogen, som kæmper for, at Danmark ikke skal revne over i et A eller et B hold.

Fremtrædende kandidater fra Liberal Alliance har aldrig lagt skjul på, at de ikke ser problemer i en voksende ulighed i samfundet.

Socialdemokraterne har altid påpeget, at den voksende ulighed er et stort problem.

Så valget den 5. juni er et klart valg mellem øget velfærd eller skattestigninger, privatisering og ulighed.

Vil man velfærden, så skal man sætte sit kryds ved vores lokale kandidat, Anne Paulin fra Socialdemokratiet!

Niels Ole Damgaard

Nielsen,

medlem af Skive Byråd

for Socialdemokraterne,

Kastanievænget 66

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

112

Brandårsag er umulig at opklare: »Selv jernrørene var smeltet« Brandårsag er umulig at opklare: »Selv jernrørene var smeltet«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland