Gå til hovedindhold
Erhverv

Succes for fabrik i GreenLab: Quantafuels aktie er eksploderet på Børsen

14-09-2020 KL. 05:51
Empty

Konstruktionen af Quantafuels fabrik her i GreenLab Skive bliver reference for kommende fabrikker af samme type verden over. Foto: Mads Berg Pedersen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Værdien af den norske virksomhed Quantafuel steg godt 55 procent i løbet af en uge.

Hen over sommeren blev værdien godt tredoblet.

Det viser en oversigt fra Oslo Børs.

Euroinvestor.dk betegner Quantafuel-aktien som en raket-aktie. Siden børsnoteringen i februar i år er aktien steget godt 250 procent.

Da Quantafuel onsdag morgen meddelte Oslo Børs, at den første produktion var kørt til analyse tirsdag eftermiddag, steg aktien med godt 20 procent.

Virksomhedens indtil videre eneste fabrik ligger i GreenLab Skive i Kåstrup. Her er der over de seneste par år udviklet en teknologi, der på kommerciel basis kan løse et af verdens store problemer, plastaffald. Quantafuel har i GreenLab Skive udviklet en teknologi, der kan omdanne affaldsplast til olieprodukter, der kan bruges som brændstof eller i produktion af ny plastic. Quantafuel er førende i verden, og vækker interesse verden over.

Tirsdag eftermiddag blev den første produktion fra fabrikken i GreenLab Skive kørt til analyse. Quantfuel forventer, at fabrikken når fuld produktion i løbet af nogle måneder.

Foreløbig er en af fire reaktorer på GreenLab Skive-fabrikken sat i drift.

Quantafuel, der er hovedaktionær i Quantafuel Skive ApS, blev noteret på børsen i Oslo i februar i år, og aktiekursen er især steget hen over sommeren, der blandt andet bød på en investering på 176 millioner danske kroner fra Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi.

Quantafuel og oplyste torsdag efter gennembruddet i GreenLab Skive, at de vil begynde at se nærmere på muligheden for at bygge to fabrikker mage til GreenLab Skive-fabrikken i Amsterdam og Antwerpen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland