Gå til hovedindhold
Debat

Sund fornuft i offentlig ledelse

20-10-2017 KL. 11:55
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I weekenden har man i nyhederne kunnet følge med i kommunernes massive misbrug af skattekroner til urimelige fratrædelsesordninger og bonusordninger i millionstørrelsen til kommunalansatte chefer og direktører.

Begrundelserne for de absurde kontrakter giver simpelthen ikke mening, hverken for almindelige medarbejdere i kommunen, som måske mister kolleger pga. besparelser, eller for skatteyderne, som konstant får at vide, at der kan ikke spares i det offentlige.

Ingen tvivl om, at gode offentlige chefer og ledere fortjener høje lønninger på linje med private, men de skal også kunne præstere på samme niveau samt bære risikoen for at blive fyret, når de ikke løfter deres ansvar.

Det er på tide, at man får løftet ansættelseskontrakterne til offentlige chefer og ledere ind i dette årtusinde med større fokus på godt lederskab end lukrative fratrædelsesordninger. Ansvarlig ledelse er den eneste måde, vi kan dæmme op for det store arbejdspres og dårlige arbejdsmiljø, som mange af de offentlige ansatte desværre oplever dagligt. Forhold vi hverken kan byde de ansatte eller borgerne, som er afhængige af den offentlige service.

Hvordan får man indført mere sund fornuft i offentlig ledelse? Et par bud herfra - ganske gratis:

- Skær ned på de dyre konsulentrapporter og lederuddannelser. Find i stedet inspiration hos friskolerne, fri/private plejehjem, privathospitalerne og hos erhvervslivet, hvor man for længst har fundet ud af, at glade engagerede medarbejdere yder den bedste service.

- Omdan de fjerne chefkontorer til mødelokaler og tag den bærbare under armen og flyt kontoret ud til medarbejderne for derved bedre at kunne fornemme stemningen og de udfordringer, medarbejderne dagligt møder. Hav fokus på arbejdsvilkårene og medarbejdertrivslen ved at vise respekt, tillid og lyt til medarbejderne. En leder skal være tæt på de mennesker, der skal ledes.

- Få styr på prioriteringerne. Øget administration, bureaukrati, kontrol og dokumentation giver ingen værdi for hverken medarbejderne eller borgerne. Brug pengene på kernevelfærd i stedet. Manglende ressourcer skyldes ikke altid besparelser, ofte skyldes det dårlig prioritering og manglende ledelse.

- Tag ansvar. Et eksempel fra Regionshospital Viborg: Når patientklager og erstatningssager lander på direktørens skrivebord, så bør man tage et møde med den konkrete læge og drøfte klagen omgående, både af respekt for den enkelte læge og ikke mindst af respekt for patienten, som evt. har været udsat for fejlbehandling, men som alligevel har samlet styrke og mod til at indsende en klage i et håb om, at fremtidige patienter ikke oplever samme fejl.

Der er bred enighed om, at lederne i det offentlig bør have mere frihed til at lede, men med frihed følger også ansvar og lidt sund fornuft.

Lene Foged,

formand for

Liberal Alliance Viborg

og kandidat til RV17,

Skalmstrupvej 14,

7850 Stoholm

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland