Gå til hovedindhold
Sport

Surftalenter til påsketræning i Skive

16-04-2019 KL. 21:18
Empty

Torben Kornum og Christen Justesen er igen klar til at tage mod surfere, som vil komme til Skivei påskeferien og blive optimeret på deres evner før sæsonstarten. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Windsurfere fra flere skandinaviske nationer kommer i påsken til Skive for at blive trænet af teamet Christen Justesen og Torben Kornum, som sammen har udviklet adskillige af sportens store talenter.

Efter et par års dvale er de nu tilbage og tilbyder nogle dages gratis træning til alle dem, som møder op. Hvor mange, det nøjagtig bliver, er uvist, men alene fra Norge er der forhåndstilkendegivelser fra 16 sejlere, fortæller Torben Kornum, som varsler »mange deltagere«.

Påsketræningen sker i samarbejde med Skive Racing og Maritimcenter Skive og får tilskud fra Dansk Sejlunion.

- Det er fire dage, som for de fleste er opstart på sæsonen inden kapsejladserne begynder. Så kommer de til os, hvor de kan få banket noget rust af, siger Torben Kornum.

- Det er et åbent koncept, hvor alle er velkomne uanset alder, køn og teknisk niveau.

Deltagerne kan sejle mange korte sejladser og øve startprocedurer i 5-6 timer hver dag, samt få tilbagemeldinger fra trænerne om, hvad de gør godt og skidt.

- Når vi er færdige, pakker vi sammen og gør ikke mere. Det sociale klarer folk selv.

Mange af deltagerne vil undervejs bo på Strandtrangen eller Skive Camping, og så vil de kunne opleve at skulle sejle tre forskellige steder afhængig af vindretningen.

- Det er nyt i år, at vi vil kunne bruge hele Skive Kommune, så det ikke bare er her fra Skive, vi sejler, men også fra Gyldendal eller Glyngøre, for vi vil gerne have pålandsvind, forklarer Torben Kornum.

- Og også som noget nyt, byder vi også egnens hurtigtgående joller og sejlbåde velkommen til træningen. Vi ligger jo ude på fjorden med både og bøjer alligevel, så det er bare fint,hvis jollesejlerne også kan have glæde af træningen.

At der ventes mange deltagere trods to års pause i påsketræningen, er Torben Kornum meget glad for.

- Jeg ser det som en anerkendelse af det arbejde, Christen og jeg har lavet. Og det driver os, at vi får så mange positive tilkendegivelser. Fik vi ikke det, så gjorde vi det ikke.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland