Gå til hovedindhold
Sport

Sygemeldt i tre år efter styrt: Nu vil han løbe halvmaraton

13-01-2018 KL. 11:03
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Til sommer er det præcis 10 år siden, at Carsten Hembo fra Skive var ude for et meget alvorligt styrt på sin racercykel.

En defekt ved de bageste tandhjul betød, at kæden pludselig satte sig fast, og Hembo fik jordforbindelse i en grad, så det næsten kostede ham liv/førlighed.

- Brud på øverste nakkehvirvel, kraniebrud, kraveben, næsten alle ribben i højre side, en punkteret lunge. Det var virkeligt barsk, husker Hembo, der var sygemeldt i ikke mindre end 3 år - og den dag i dag fortsat har mén efter ulykken.

Men dog ikke mere, end han fortsat har mod på motion - blot er cyklen ved at blive skiftet ud med løbeskoene - og i december måned 2017 løb han præcis 300 km - mens målet for de kolde vintermåneder januar- februar er 150-200 km pr. måned.

- I forlængelse af uheldet i 2008 fik jeg at vide af en læge, at jeg aldrig skulle forvente at komme til at løbe, og knap nok cykle igen. Det satte jeg mig for at modbevise, og det synes jeg jo så, at jeg efterhånden har gjort, siger 55-årige Hembo, der har sit daglige virke som dokumentations- og kvalitetsansvarlig hos firmaet Moldow i Holsted.

- Det er et krævende job, og jeg bruger også lang tid på transport, men jeg skal have tid til at få min motion. Hvis ikke, jeg får mig rørt, så kommer generne efter cykelstyrtet, siger han.

Og i de første år efter styrtet blev det ikke til megen motion - og langsomt, men sikkert satte kiloene sig på sidebenene.

- 10-15 kg - jeg blev alt for stor - dels fordi jeg spiste for meget og forkert, dels fordi jeg ikke længere kom ud på cyklen, men det var projekt »Skive på Vægten« så med til at ændre på.

- Vi var nogle fyre, der lavede en gruppe, og vi gik til den. Jeg begyndte at gå, begyndte at små-løbe, levede sundere, og fik vel presset min vægt ned med ca. 15 kg - og det har jeg stort set holdt frem til i dag, siger Hembo.

- Den eneste konstante gene i dag er, hvis jeg skal bruge min højre hånd over hovedhøjde. Så kniber det med styringen. Så skal jeg i alt fald se på, hvad jeg laver - ellers mister jeg føling, siger han.

I forlængelse af ulykken fik han tilkendt en erstatning på en mén-grad på 8-10 procent.

- Jeg erkender, at styrtet betød, at jeg mistede lidt mod i et cykelfelt - også selv om det var et solo-uheld. Jeg er blevet lidt bange for landevejscyklen, men jeg kan stadig godt lide at køre på mountainbike, og gerne ude i naturen for mig selv. Det nyder jeg, siger Hembo, der tog fat på løbe-træningen i forbindelse med »Skive på Vægten« i 2014.

- Min ambition er, at jeg til sommer skal løbe en halvmaraton i Aalborg - det bliver en foreløbig »længderekord« for mig, siger Carsten Hembo, som åbnede det nye år med at løbe Skive AMs nytårsløb, og her præsterede 4.5 km på godt 21 minutter.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland