Gå til hovedindhold
Debat

Synspunkt Grøn transport giver mening

17-09-2020 KL. 10:12
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Da Danmark lukkede ned for godt et halvt år siden, blev hverdagen radikalt anderledes for rigtig mange mennesker. Folk tog ikke længere bilen på arbejde. Alle rejser uden for landets grænser blev aflyst. Det gjorde noget ved os alle sammen - og det gjorde i særdeleshed noget for klimaet.

Coronakrisen har vist, at da vi fløj og kørte mindre, blev luften renere. Det er en lektie, vi ikke må glemme. Tiden er inde til grønne initiativer. Ikke mindst på transportområdet, som hver dag sørger for, at vi slipper voldsomme mængder CO2 ud i atmosfæren.

Her i det vestjyske kan der ofte være store afstande, vi skal transportere os over, og den offentlige transport er sjældent tilstrækkelig. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at vi gør det lettere at få en elbil. Det grønne valg af bil skal ikke fejes af banen, fordi det er for besværligt og for dyrt. Vi skal bruge de nødvendige midler for at gøre elbiler attraktive at købe. Det skal også være slut med frygten for, om man kan finde en ladestander på vejen. Vi skal have flere ladestandere på tankstationer, ved supermarkederne og på de store parkeringspladser. Det være nemmere at få en ladestander ved sin bopæl.

Klimakrisen er for vigtig til at drukne i tomme ord og løfter. Vi skal komme oven på krisen på en måde, som er bæredygtig - det er den eneste vej fremad.

Andreas Steenberg, MF, transportordfører, Radikale Venstre, valgt i Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland