Gå til hovedindhold
Debat

Synspunkt Har du takket for din wifi- forbindelse i dag

14-12-2018 KL. 11:32
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Af Morten Løkkegaard,

medlem af Europa-Parlamentet for Venstre

Vores europæiske fællesskab handler ikke kun om de helt store dagsordner som frihandelsaftaler. Det handler også om at kunne komme hurtigt og problemfrit på nettet, uanset hvor man befinder sig i Danmark.

Her i landet er vi allerede godt med, når det kommer til at være rustet til en digital fremtid. Faktisk er vi nummer et, når det kommer til digital udvikling her i Europa. Men langt fra alle har de samme gode muligheder for at blive forbundet. Kun 25 procent af borgerne i EU har adgang til 4G netværk, mens tallet i USA er på 90 procent.

I Venstre vil vi et digitalt udviklet Europa, og derfor glæder det også, at det nu bliver lettere at komme online i 15 danske kommuner takket være puljen WiFi4EU. Fra Bornholm i øst til Hjørring i nord tildeler puljen nu 110.000 kroner til hver kommune, så der kan etableres wi-fi på offentlige steder.

I dag betaler vi danskere en stor del af vores indkøb med mobiltelefonen via services som MobilePay, vi checker ind på fly, færger bus og tog digitalt, og vi går i banken uden fysisk at sætte benene der. Stadig flere af vores hverdagsgøremål håndteres digitalt. Derfor skal vores digitale infrastruktur også muliggøre, at vi let og ubesværet kan navigere i sådan en hverdag, uanset om vi bor på Bornholm eller i Ballerup.

Venstre vil støtte alle europæiske tiltag, der sikrer bedre internetforbindelser i yderkantsområder, og vi vil arbejde hårdt for, at EU går forrest, når det kommer til at springe med på de kommende netværksbølger. Alle europæere har ret til hurtigt og tidssvarende internet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland