Sport

Tæt på Ligaen: Skive skurede gulv med Ajax

Ja, undskyld ...

Man kan med al rimelighed forvente, at sportsjournalister holder sig fra at genbruge det mest oplagte af ordspil i en kamp med Ajax på banen.

Men det har aldrig været mere passende end i dag. For Skive fH gav københavnske Ajax en lektion i den jyske nationalsport i en rendyrket - undskyld igen - magtdemonstration i den første opspilskamp om den sidste ledige plads i næste sæsons Håndboldliga.

Skibonitterne vandt efter en nærmest en brutal nedslagtning med 35-24.

Håndbold er ikke en sport, hvor man nogensinde kommer til at spille perfekt. Men SfH’ernes præstation var så tæt på, man med nogen rimelighed kan drømme om at komme. Værterne holdt Ajax’ profiler, Rasmus Graffe og Hakan Sahin, nede på et minimum af mål via et tændt og forudseende forsvar, og i den anden ende var der fuld plade hos alle dem, der gerne skulle toppe på dagen.

Tobias Rasmussen spillede fremragende efter en skuffende periode. Men han var tilbage på et voldsomt højt niveau, tog sine egne chancer og spillede bolden klogt videre, når de kunne blive større.

Men allerbedst ude i marken var Nickolei Jensen. Han tog et kolossalt ansvar på sine skuldre både offensivt og defensivt og var den førende mand med gulvskrubben. Som indpisker, dirigent og afslutter.

Skive var bagud 0-1 og 1-2. Så gik hjemmeholdet på 6-3 og videre til 16-10 ved pausen. Og i de første 10 minutter af anden halvleg blev duellen afgjort med en effektivitet, der nærmede sig det utrolige.

Skive kom på 26-12 - både fordi alt spillede defensivt og i kontrafasen, fordi det spillede i det stationære angrebsspil, og fordi Magnus Brandbyge i målet hev ni redninger op på ni minutter. Det var en redningsprocent i den afgørende fase på over 80 ...

Der var derfor rigelig plads til, at Ajax kunne pynte lidt. Men om de kan vaske pletten væk (undskyld igen, igen) lørdag den 8. maj på hjemmebane i Bavnehøjhallen, forekom yderst tvivlsomt denne lørdag.

Klasseforskellen var grotesk.

Nickolei Jensen var det største af mange lyspunkter i Skives sejr over Ajax. Nu skal der blot spilles uafgjort i København om to uger, så er SfH’erne i Ligaen. Foto: Steen Don