Gå til hovedindhold
Lokalt

Tage blev reddet af sin søn: »Jeg vil altid stå i gæld til ham«

15-07-2019 KL. 20:20
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

17-årige Jacob Pinnerup fra Gammelstrup måtte handle hurtigt, da hans far Tage i slutningen af marts pludselig var blevet overdækket af jord til langt op på brystkassen.

- Han var helt rød i hovedet, og øjnene var udspilet. Jeg hoppede ned i hullet til ham for at forsøge at fjerne noget af jorden, men det var umuligt, da jorden var for tung, fortæller Jacob Pinnerup om situationen den søndag.

Tage og Jacob Pinnerup var i gang med at grave dræn ved en brønd på en mark ved Dommerby.

De havde efterhånden gravet et to meter dybt hul, hvor et rør skulle gå fra brønden og op på marken.

Normalt er det Jacob Pinnerup, der går nede i grøften og samler rørene, når far og søn arbejder sammen, men denne dag hoppede Tage Pinnerup ud af gravemaskinen og ned i hullet for at hjælpe til.

Jacob Pinnerup ville hente nogle ting til at samle røret med, og da han kom tilbage, skred jorden sammen omkring hans far.

- Min far prøvede at løbe op, men det kunne han ikke nå, og kort efter havde han kun sit hoved og armene fri, fortæller Jacob Pinnerup.

Ikke luft til at snakke

Tage Pinnerup var så presset af den sammenstyrtede jord, at han ikke kunne sige noget.

- Jeg havde kun det luft, der var i lungerne, så jeg havde ikke noget at gøre med, siger Tage Pinnerup.

Da Jacob Pinnerup sagde, at han ville løbe efter hjælp, fik Tage Pinnerup alligevel gispet, at »det var der ikke tid til«.

- Jeg kunne også høre, at han fik gispet »gravemaskine«, og så hoppede jeg op i gravemaskinen og begyndte at fjerne jorden omkring ham, fortæller Jacob Pinnerup.

Det var en stressende situation for Jacob Pinnerup, der kun nogle få gange tidligere havde brugt gravemaskinen i arbejde.

- Jeg koncentrerede mig meget om ikke at ramme ham, og det var også vigtigt, at jeg ikke fik presset ham yderligere. Jeg forsøgte at bevare roen, lyder det fra Jacob Pinnerup.

Efter nogle minutters redningsarbejde, havde Jacob Pinnerup fået fjernet så meget jord omkring sin far, at han selv kunne komme fri.

Bagefter var der en lidt underlig stemning, og Tage og Jacob forsøgte først at arbejde lidt videre.

Men det var umuligt for Tage Pinnerup, der havde bøjet fire ribben og klemt noget i ryggen.

- Vi var begge lidt i chok bagefter, og det var en træls oplevelse. Specielt for Jacob, det var mest ham, jeg bekymrede mig om, siger Tage Pinnerup, der efterfølgende blev kørt på sygehuset.

Siden har Tage Pinnerup ikke haft problemer som følge af uheldet, men han bliver stadig berørt, når han tænker tilbage på situationen.

- Jeg vil altid stå i gæld til Jacob. Jeg er både taknemmelig og stolt over, at han kunne gøre det. Og jeg er også glad for, at det var mig, der var i hullet den dag, lyder det fra Tage Pinnerup, mens tårerne kommer frem.

Er mere påpasselige

Fremover har far og søn lovet hinanden, at der vil være mere sikkerhed, når de arbejder sammen.

Det betyder, at der ikke længere bliver gravet så dybt, og at der også vil blive gravet bredere.

- Lige efter den situation var jeg ikke glad for at gå nede i grøfterne, og vi er mere påpasselige nu. Vi bruger også en gravekasse nu, så vi ikke er så udsatte, siger Jacob Pinnerup.

Til daglig er Jacob Pinnerup i lære som landbrugsmaskinmekaniker hos J. Hundahl A/S i Skive.

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland