Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Taliban dræber over 100 ved angreb i Afghanistan

21-01-2019 KL. 15:00
Afghanere demonstrerer for fred i provinsen Kandar tidligere i denne måned. Taliban foretager næsten daglige angreb i landet, selv om USA har indledt nye bestræbelser på at få indledt fredsforhandlinger.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ved et Taliban-angreb på militæret i Afghanistan er over 100 blevet dræbt.

Det siger en embedsmand i forsvarsministeriet i Kabul.

I de første rapporter om angrebet tidligt mandag var antallet af dræbte og sårede langt mindre.

Den militante oprørsbevægelse Taliban har påtaget sig skylden for angrebet på militærbasen i den sydlige del af provinsen Maidan Wardak.

Salem Asgherkhail, som leder sundhedsdepartementet i området, siger, at de fleste af de dræbte var fra militæret. Nogle af de hårdt sårede er bragt til provinshospitaler eller til Kabul, der er Afghanistans hovedstad.

En talsmand for Indenrigsministeriet, Nasrat Rahimi, siger, at angrebet begyndte med en selvmordsbilbombe, hvorefter oprørere åbnede ild mod de afghanske styrker.

Mindst to medlemmer af Taliban blev dræbt af afghanske soldater, siger han.

Taliban foretager næsten daglige angreb i Afghanistan, og oprørerne er massivt til stede i næsten halvdelen af landet.

Volden optrappes, selv om USA har indledt nye bestræbelser på at få indledt fredsforhandlinger mellem Taliban og den demokratisk valgte regering i Kabul.

Et præsidentvalg i Afghanistan skal finde sted 20. juli.

Et parlamentsvalg i oktober endte som en katastrofe på grund af mange usikkerheder og uroligheder omkring valget.

Det seneste præsidentvalg i Afghanistan var i 2014. Flere kritiserede dengang udfaldet og påstod, at der var sket udbredt valgsvindel.

Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah stod tæt hele vejen igennem og endte med at skulle ud i en anden valgrunde. Det endte med, at Ghani fik præsidenttitlen, mens Abdullah fik en nyoprettet post som administrerende direktør.

Det har resulteret i en splittet regering i Kabul, der står over for en optrappet vold fra Talibans side. Men militære iagttagere siger, at Taliban ikke er i stand til at indtage større byer eller vigtige strategiske områder og bevare kontrollen over dem i længere tid.

/ritzau/Reuters

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland