Gå til hovedindhold
Sport

Team coloQuick-fjerdeplads på første etape af Danmark Rundt

21-08-2019 KL. 17:29
Empty

Niklas Larsen (til venstre) tog bronze ved DM søndag. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Onsdag blev der taget hul på årets udgave af PostNord Danmark Rundt, hvor det Skive-baserede cykelmandskab Team coloQuick naturligvis er til start.

Løbet er et højdepunkt i coloQuicks kalender, og det lokale hold viste sig da også frem fra de første kilometer, da løbet blev givet frit lidt uden for Silkeborgs centrum.

Både Julius Johansen og Aksel Bech Skot-Hansen forsøgte ihærdigt at ramme dagens udbrud, og det var sidstnævnte, som fik held med det.

Sammen med seks andre ryttere nåede Skot-Hansen op på et forspring på omkring fire minutter som det maksimale, men det stod tidligt klart, at feltet ikke ville give lykkeridderne alt for lang snor.

Derfor blev forspringet hurtigt halveret igen, og i en lang periode fik udbryderne lov til at ligge og stege, før feltet satte det endelige dødsstød ind med godt 45 kilometer til mål.

Det betød, at et helt nyt cykelløb blev åbnet op, hvor der igen kunne angribes fra feltet. Det blev der da også, men igen var det med et udbrud, som nærmest var dødsdømt, inden det kom af sted.

Kvartetten - uden coloQuick-deltagelse - fik 40 sekunders forspring, men blev hentet igen inde på de afgørende omgange i Silkeborg.

Her skulle blandt andet den 900 meter lange Hvinningdalvej med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,9 passeres fire gange, og ganske som ventet fik bakken sat gang i en udskilning som betød, at ikke alle 120 ryttere kom samlet til mål.

Faktisk blev massespurten afværget, da en gruppe rev sig løs på sidste omgang.

Her sad coloQuicks store klassementshåb Niklas Larsen med. Han måtte dog se Tiesj Benoot, der spillede en rolle i årets Tour de France, slippe væk på de sidste kilometer.

Belgieren nåede de ikke at få kontakt til igen, og han løb med etapesejren, men Niklas Larsen kom i mål på en godkendt fjerdeplads, hvor det tilmed lykkedes at vinde tre sekunder i forhold til rytterne i det decimerede hovedfelt.

Dermed er Niklas Larsen også nummer fire i det samlede klassement, inden rytterne skal ud på enkeltstarten i morgen. Den kan han i øvrigt indtage i den hvide ungdomstrøje, da Larsen er bedste rytter i det klassement.

Også Aksel Bech Skot-Hansen kommer til at optræde i en anden trøje end coloQuicks normale trikot. Han blev nemlig belønnet for sin deltagelse i dagens primære udbrud, da han blev tildelt fightertrøjen efter etapen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland