Sport

Thomas Grønnemark jubler over aktie i Liverpool-titel: »Vildere end den vildeste drøm«

Omstændighederne kunne have været bedre.

Det er altid sjovest at vinde en titel på banen end foran tv. Det er også sjovere at vinde den foran eget publikum - sjovest at vinde den foran et publikum i det hele taget.

Men ingen af de dele gik i opfyldelse for Liverpool FC i aftes, da klubben for første gang i 30 år sikrede sig det engelske fodboldmesterskab.

Spillerne sad på hotel og så Chelsea vinde 3-1 over Manchester City og kunne så juble over titlen, mens deres fans blev opfordret til at holde sig hjemme eller allernådigst gå lidt udenfor hoveddøren for at fejre guldet i coronakrisen, hvor tilskuere på stadion er forbudt, og hvor det fortsat anbefales at holde afstand.

Afstand til det hele havde Thomas Grønnemark.

Skibonitten, som de seneste to sæsoner har fungeret som indkasttræner for Liverpool, sad hjemme i Skive og så Manchester City udspille deres rolle i mesterskabskampen. Og straks efter afslutningen af kampen begyndte beskederne at indløbe på de sociale medier fra Liverpool-fans kloden rundt.

- Jeg har fået hilsner fra alle vegne af verden med tak og tillykke, fortæller han til Skive Folkeblad.

Thomas Grønnemark har haft en aktie noget, som en klub, en by og millioner af fans har sukket efter siden 1990. Og den følelse er ikke dårlig at sidde med, siger han.

- Det er helt sindssygt. Det er vildt hvordan det har udfoldet sig. Jeg har mange gange sagt, det har været en drøm for mig at blive indkasttræner i Liverpool - men jo mere, jeg tænker over det, jo mere forkert er det, for selv ikke i en drøm vinder man Champions League og så bagefter det engelske mesterskab efter 30 år. Man skal være ret heldig, hvis man har den slags drømme.

- Det er vanvittigt at have været med til at gøre så mange mennesker glade, siger Thomas Grønnemark.

I Liverpool som by og klub har en national titel været rangeret højere end at genvinde Champions League fra sidste år. Simpelthen fordi det er så længe siden, det sidst er sket. Og også hos den danske indkasttræner er der opbakning til den holdning.

- Premier League-titlen er større end det var at vinde Champions League. Men havde man vundet Premier League fire af de seneste ni år, havde jeg nok sagt Champions League, som jo er for de største hold i hele Europa. Men for en storklub at vente 30 år på et mesterskab er noget usædvanligt.

Liverpool FC er den første klub i historien, som på samme tid er indehaver af et nationalt mesterskab, en Super Cup, en Champions League-titel og et verdensmesterskab for klubhold. Her er omstændighederne så positive - coronakrisen har gjort, at der endnu ikke er kåret en vinder af Champions League 2019/20, og da Liverpool vandt i maj sidste år er de fortsat indehavere af titlen, selv om de er slået ud af dette års turnering.

Mesterskabet er også historisk, da ingen klub tidligere har vundet den engelske titel med syv spillerunder tilbage.

Omstændighederne var også de rette for Thomas Grønnemark, da mesterskabet blev sikret i aftes. Han er ansat som freelancer, og hans kontrakt med Liverpool udløber 30. juni.

- De skulle jo gerne vinde titlen, inden min kontrakt udløb. Og det var sidste chance i aftes. Det, synes jeg, er godt timet, griner han.

Thomas Grønnemark taler løbende med klubben om, hvad fremtiden skal bringe, men der er endnu ikke faldet noget endeligt på plads.

Thomas Grønnemark har endnu ikke skrevet og sagt tillykke til Liverpool-træner Jürgen Klopp med klubbens første mesterskab i 30 år. - Der er nok 5000, der skriver til ham, og han skal have lov til at leve i nuet, siger skibonitten. Privatfoto