Gå til hovedindhold
Lokalt

Thulesen Dahl besøgte Mogenstrup: »Det skal være nemmere at låne penge til boliger på landet«

13-05-2019 KL. 18:22
Empty

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, er klar til at tage et opgør med realkreditforeningerne, så det kan blive nemmere at låne penge til at købe boliger på landet. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Midt i valgkampen havde formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, fundet tid til at besøge Mogenstrup midt mellem Skive og Vinderup.

Det skete mandag formiddag, da Kristian Thulesen Dahl ved selvsyn kunne se en landsby og et område, der gennem årene løbende er blevet affolket.

Friskolen lukkede i 2015, og købmanden er der heller ikke længere.

Nu er der kun landmænd og et par smedje-forretninger tilbage. Udover beboerne i de godt 200 husstande i sognet.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl minder Mogenstrup om mange andre lokalsamfund i Danmark, og han er politisk klar til at gøre noget for, at de mindre lokalsamfund kan få vendt den negative udvikling.

- Det er vores opgave som politikere at sikre, at det er muligt at låne penge til boliger i landdistrikterne. Reglerne hos realkreditforeningerne er i dag for stramme og rigide, så det er nødvendigt, at vi tager et opgør med realkreditforeningerne, så det også bliver muligt at bosætte sig i landdistrikterne, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Formanden for Dansk Folkeparti mener, at det er vigtigt med et Danmark i balance, og derfor kan politikerne ikke bare se til, at flere og flere lokalsamfund mister deres fundament.

- Vi skal understrege det gode liv på landet. Vi skal tale om det gode liv, og vi skal få folk til at åbne øjnene for livet uden for byerne. Og så er det vigtigt, at vi bruger hele vores land aktivt, så der ikke bliver pletter rundt omkring, hvor ingen gider at bo, sagde Kristian Thulesen Dahl, der også vil arbejde for at sikre flere støttekroner til mindre byer som Mogenstrup.

Det gælder både LAG-midler og EU-støtte.

Kristian Thulesen Dahl besøgte blandt andet det kommende fælleshus og forsamlingshuset, ligesom han så nærmere på børnehaven og vuggestuen samt de udendørs idrætsfaciliteter og den tomme skole.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland