Gå til hovedindhold
Ritzau Politik

Thulesen Dahl kan godt leve med smal sundhedsreform

20-02-2019 KL. 12:10
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det trækker op til, at kun et smalt flertal bestående af regeringen og Dansk Folkeparti bliver enige om en sundhedsreform.

Det står klart, inden forhandlinger officielt kickstartede onsdag med DF som det første parti til at besøge finansminister Kristian Jensen (V).

En smal aftale på et ellers meget vigtigt område kan danskerne fint leve med. Det mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

- Det afgørende er, om det, vi kommer frem til, skaber forbedringer for danskerne, i forhold til når man bliver syg og får brug for vores sundhedsværen, siger han.

Partierne i rød blok har især kritiseret regeringen for at ville nedlægge regionerne, som de er indrettet i dag. Blandt andet betyder det et farvel til de folkevalgte politikere.

Det vil føre til mere centralisering, lyder kritikken fra blandt andre Socialdemokratiet.

Kristian Thulesen Dahl så gerne en bred sundhedsaftale med eksempelvis Socialdemokratiet. Men han mener, at Socialdemokratiet har fokus det forkerte sted.

Desuden mener DF ikke, at der er lagt op til en centralisering af sundhedsvæsnet, tværtimod faktisk.

- Det er lidt mærkeligt, hvis hele denne diskussion, som bør handle om patienternes tarv, skal ende med at være en diskussion om 205 regionspolitikere.

- Man kan godt få det indtryk, at fordi Socialdemokratiet har mange politikere i regionsrådene og har fire af fem regionsformænd, så er det afgørende, at lige præcis det led skal overleve, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland