Gå til hovedindhold
Ritzau Politik

Thyra Frank trækker lovforslag om tilsynspolitik

17-01-2019 KL. 18:35
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Hvert år skal kommunerne offentliggøre deres politik for tilsyn med hjemmeplejen. Men det er ikke nødvendigt, mente regeringen i et lovforslag, som ældreminister Thyra Frank sendte i høring sidste år.

Regeringen vil nemlig gerne afskaffe så mange regler som muligt for at mindste bureaukratiet.

Men det har vist sig, at der var en god grund til, at kommunerne havde pligt til at offentliggøre, hvordan de fører tilsyn med personlig og praktisk hjælp og mad til de ældre.

Derfor har Thyra Frank trukket lovforslaget tilbage.

- I denne sag har jeg lyttet til, at interessenterne har udtrykt bekymringer om blandt andet, at ældrerådene i kommunerne mister indflydelse, hvis vi gennemfører forslaget, udtaler Thyra Frank i en pressemeddelelse.

- Samlet er bekymringerne så alvorlige, at forslaget trækkes. Nye love skal ikke kun give mening på Christiansborg – de skal også give mening ude i virkeligheden.

Regeringen havde vurderet, at kommunerne kunne spare 300.000 kroner om året på ikke at skulle udarbejde tilsynspolitikker. Men den besparelse kommer de altså ikke til at høste.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Sport

Nyt tiltag for unge elite-sportsfolk i Skive: Gymnasium og college får idrætsklasser Nyt tiltag for unge elite-sportsfolk i Skive: Gymnasium og college får idrætsklasser

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland