Erhverv

Tidligere GreenLab- direktør er blevet bortvist fra nyt job efter lynskifte til konkurrent

Steen Hardin Hintze, Skive, fik en kort karriere som salgschef for Hanstholm Havn.

Han tiltrådte den 1. januar i år, sagde op den 31. januar og blev bortvist.

Steen Harding Hintze fratrådte som direktør for Energifonden Skive ved udgangen af 2020. Han var i den rolle blandt de afgørende i etableringen af GreenLab Skive.

Som salgschef skulle Steen Harding Hintze medvirke til at gøre Hanstholm Havn til Europas grønneste havn. I januar var der i Hanstholm ikke tegn på, at Steen Harding Hintze puslede med andre planer. Derfor kom det som et en voldsom overraskelse, da Steen Harding Hintze i søndags sagde op til fordel for et tilsvarende job hos Hirtshals Havn, som er konkurrent til Hanstholm Havn.

Direktør for Hanstholm Havn Nils Skeby er chokeret over såvel den pludselige opsigelse som Hirtshals Havns ageren i sagen.

- Jeg er ekstremt overrasket og ikke mindst skuffet over, at Steen Harding Hintze vælger at opsige sin stilling efter kun én måned. Som organisation havde vi en stor tro på, at vi havde fundet det rette match til vores organisation og den rette kompetence til at udvikle havnen i den rigtige retning. Vi har udvist Steen en stor tillid og givet indblik i havnens målsætninger og strategiske arbejde. Der kan være mange naturlige årsager til at skifte job, men at denne opsigelse sker efter kun én måneds ansættelse og er forårsaget af en ansættelsesaftale hos vores havnekollegaer i Hirtshals Havn – og ovenikøbet som direktør for et udviklingsselskab, der arbejder med en konkurrerede agenda, er et scenarie, som jeg absolut ikke havde tænkt muligt, og som jeg er meget frustreret over, siger Nils Skeby.

I slutningen af 2020 valgte Hanstholm Havn som led i en vækstplan at oprette en ny stilling som salgschef for at booste organisationen til vækst efter endt havneudvidelse. Visionen er at gøre Hanstholm Havn til Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk – og samtidig Europas grønneste, CO2-neutrale havn. Derfor ansatte Hanstholm Havn Steen Harding Hintze, der var en blandt mange ansøgere. Steen Harding Hintze virkede umiddelbart som et godt match for Hanstholm Havn, og derfor kom det også som et chok, da Steen Harding Hintze søndag sagde op.

Nu er Hanstholm Havn igen i gang med at finde en medarbejder til den vigtige post.

-Steen Harding Hintze ønsker ikke at kommentere sagen før i næste uge.

Steen Harding Hintze nåede kun at arbejde i Hanstholm i en enkelt måned.  Foto: Steen Don