Gå til hovedindhold
Lokalt

Tidligere leder af politiets køreuddannelse: »Hjemmeplejen kører ikke stærkere end andre«

20-11-2020 KL. 11:46
Empty

Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mange mennesker elsker at udskamme hjemmeplejen for deres kørsel, og bemærkninger som »hjemmeplejen kører, som om de har stjålet bilerne« eller »de kører som idioter« er helt almindelige påstande rundt om i kommunerne.

Men generelt kører hjemmeplejen ikke hurtigere end andre bilister.

Det mener i hvert fald Kurt Mark, der tidligere var leder af politiets regionale køreuddannelse.

- Hjemmeplejens personale er på bilistområdet et almindeligt udsnit af den danske befolkning, siger Kurt Mark.

Han har i samarbejde med forsikringsselskaber og de kommunale risikorådgivere gennem de seneste 25 år arbejdet med mange kommuner om at nedbringe antallet af skader på de kommunale biler - herunder særligt hjemmeplejen.

Han fortæller, at der er ansatte i hjemmeplejen, der kører for stærkt, men at det er ligesom det store udsnit af alle andre, der færdes i trafikken.

- Der er nogle i hjemmeplejen, der mangler lidt rutine og kører forsigtigt, der er nogle med meget rutine, der kører som de fleste, og der er nogle, der trykker lidt ekstra hårdt på speederen, siger Kurt Mark.

Alligevel har Kurt Mark haft nogle oplevelser, der måske for hjemmeplejens vedkommende kan beskrive det problem med for høj fart, som flere borgere i denne uge har givet udtryk for på Skive Folkeblads platforme.

Kurt Mark mener, at ganske få ansatte i hjemmeplejen, der kører for stærkt og opfører sig dårligt i trafikken, kan være med til at ødelægge renommeet for hele arbejdspladsen eller kommunen, også selv om langt de fleste kører pænt og roligt.

- Men når jeg på nogle kurser argumenterer for rolig og velovervejet kørsel, bliver jeg til tider mødt med bemærkninger som »hvis vil skal køre, som du foreskriver, kan vi ikke nå alle vores opgaver«, eller »vi har alt for mange opgaver til alt for kort tid, og der er slet ikke i planen sat tilstrækkelig tid af til kørsel«. Så holdningen hos nogle i hjemmeplejen er, at de er nødt til at køre stærkt for at nå tingene, mener Kurt Mark.

Kurt Mark fortæller, at rygtet om en samlet hjemmepleje, der kører for hurtigt, nemt kan opstå.

Og rygtet kommer ofte fra lokale, der bor på de villaveje, hvor hjemmeplejen ofte kommer.

- Man ser altså den samme hjemmeplejebil flere gange om dagen køre ad villavejen målrettet mod samme adresse. Nogle gange kører hjemmeplejebilen til et nødkald og her køres der måske lidt hurtigere, og for at komme den ældre til hjælp, gøres der måske heller ikke så meget ud af en flot parkering, siger Kurt Mark.

Men de kritiske naboer kender ikke til forholdene, men er blot irriteret over hjemmeplejebilen og førerens ligegyldige måde at køre eller parkere på, lyder vurderingen fra Kurt Mark.

- Naboerne taler sammen og hurtigt opstår rygtet, at »hjemmeplejen kører for hurtigt«, og »hjemmeplejen kører som idioter«, mener Kurt Mark.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland