Gå til hovedindhold
Lokalt

Tidligere sallingbo var med til at vælte Frank Jensen

19-10-2020 KL. 12:20
Empty

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mandag valgte Frank Jensen (S) at trække sig som overborgmester i København. Han har samtidig trukket sig fra posten som næstformand for Socialdemokratiet. 

Frank Jensen har gennem den seneste tid været under heftig kritik, da flere og flere krænkelsessager kom frem.

En af dem, der har krævet Frank Jensens afgang, er den tidligere sallingbo, Cecilie Sværke Priess. Hun bor i dag i København og er formand for DSU i København. Hun er en af de kvinder, der har beskyldt Frank Jensen for krænkende adfærd. Hun har oplyst, at Frank Jensen under et 1. maj-arrangement kyssede hende på kinden mod hendes vilje. Samtidig oplyste hun, at flere andre kvinder havde kontaktet hende med historier om, at Frank Jensen skulle have opført sig grænseoverskridende. 

Efter søndagens krisemøde i Socialdemokratiet blev der udtrykt opbakning til Frank Jensen. Den opbakning havde Cecilie Sværke Priess ikke meget til overs for.

- Det er nu, vi har denne væsentlige debat om krænkelses-kultur, og det er nu, vi har muligheden for at få gjort op med den kultur, udtalte Cecilie Sværke Priess til Skive Folkeblad, kort tid inden Frank Jensen valgte at trække sig.

Kort inden pressemedødet, hvor Frank Jensen trak sig, havde Cecilie Sværke Priess krævet overborgmesterens afgang.

- Hvis Socialdemokratiet skal tages seriøst som parti, så holder det ikke, at Frank Jensen kommer med endnu en undskyldning. Han bør trække sig som overborgmester og næstformand for Socialdemokratiet, udtalte Cecilie Sværke Priess til Skive Folkeblad mandag formiddag.

Kort efter at Frank Jensen trak sig, var Cecilie Sværke Priess aktiv på Twitter, hvor hun kommenterede overborgmesterens afgang. 

"I dag har vi bevist, at det HAR konsekvenser - også for en overborgmester - ikke at være sin magt og dermed sit ansvar bevidst", skrev hun på Twitter. 

Cecilie Sværke Priess har tidligere været formand for elevrådet på Skive Gymnasium.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland