Gå til hovedindhold
Debat

Til kamp mod børnefattigdom

10-09-2019 KL. 11:25
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det får stor betydning for børns fremtid, hvis de vokser op i fattigdom. I Danmark er fattigdom ikke, at man sulter, men omkring 64.000 børn har væsentligt ringere levevilkår end resten. Denne børnefattigdom medfører, at børnene også når de bliver voksne i stort omfang får sociale problemer.

Derfor har vi i Radikale Venstre kæmpet imod denne fattigdom blandt børn. Børne vælger ikke deres forældre, så uanset hvad man mener om forældrenes arbejdsløshed og andre udfordringer, så er det ikke børnenes skyld. Vi skal forebygge, at de havner samme sted som deres forældre.

I sidste uge blev der afsat 300 mio. kr. til direkte børnetilskud til de familier, som har mindst. Vi har set at antallet af børn, der vokser op i fattigdom, er vokset. Det forhindrer vi nu. Desværre har mange støttet de lave ydelser, særligt integrationsydelsen, fordi de tror den får folk i job og fordi den rammer udlændinge. Men de lave ydelser har ifølge den borgerlige regering kun fået ganske få hundrede i job. Og fattigdom er et problem uanset hudfarve. Socialdemokraterne ville ikke lave noget om. Men det kom de til. Det glæder mig meget. For hverken børnenes fremtid eller integrationen nyder godt af de lave ydelser.

Andreas Steenberg,

medlem af Folketinget,

Radikale Venstre,

valgt i Skive-kredsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland