Gå til hovedindhold
Lokalt

Tilbud til nygifte: Parterapi i bryllupsgave skal forebygge skilsmisser

16-07-2019 KL. 13:40
Empty

Natalia Packert Andresen Sognepræst i Skive Sogn. Fotograferet september 2013

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Alt for mange ægteskaber ender i skilsmisse. På landsplan var skilsmisseprocenten sidste år 46,51, og i gennemsnit bliver cirka 100 par med bopæl i Skive Kommune skilt hvert år.

Det ved de, der vier brudeparrene, alt for godt. Derfor kan man som nygift i Skive allerede i hvedebrødsdagene få et tilbud om parterapi ind ad døren.

Sådan har det i hvert fald været tilfældet, og sådan kan det blive igen, for Skive, Egeris og Resen kirker overvejer igen at gå sammen om at tilbyde såkaldte PREP-kurser til ægtepar.

- Da vi startede med kurserne, gjorde jeg det, at jeg sendte et brev med talen og en hilsen, og så gjorde jeg mig umage med at forklare, at vi havde det her tilbud. Det kan virke lidt underligt at give parterapi i bryllupsgave, men i virkeligheden er det måske det, man bør gøre. For parrene bør måske være på forkant med de udfordringer, der vil opstå, siger sognepræst i Skive, Natalia Packert Andresen.

Ifølge sognepræsten fik kirkerne »ekstremt gode evalueringer« fra de par, som deltog i kurserne, da de blev afholdt i 2018 og 2019.

Derfor ser Natalia Packert Andresen et potentiale for at gentage kurserne i 2020, men det kræver, at interessen er til stede.

Der er ikke tale om gratis kurser, men kurser med rabat.

I en del af landets kommuner kan man få gratis parterapi, men det gælder ikke i Skive Kommune.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland