Gå til hovedindhold
Lokalt

Tilfredse arrangører af Skivemødet: - En vellykket to’er

05-05-2019 KL. 13:10
Empty

»Det har været nogle formidable dage - det vil jeg godt sige, selv om jeg er vestjyde«, siger mejeridirektør Poul Pedersen, Thise, formand for arrangørerne af Skivemødet, Branding Skiveegnen Aps. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Oven på en vellykket udgave af dette års Skivemødet, som var den svære to’er, begynder planlægningen af det næste og tredje Skivemøde i rækken allerede søndag eftermiddag klokken 16 i præstegården i Thise hos Skivemødets »pedel«, Søren Vester. Her mødes styregruppen til kaffe og kage for blandt andet at snakke om, hvad der skal føres med videre, og hvad der eventuelt skal ændres.

Det opyser mejeridirektør Poul Pedersen, Thise, formand for arrangørerne af Skivemødet, Branding Skiveegnen Aps.

- Det har været nogle formidable dage - det vil jeg godt sige, selv om jeg er vestjyde. Det eneste, vi ikke er herre over, var vejret, men ellers er det gået endnu bedre, end vi havde forventet med gode debatter, megen mediedomtale og en stor respekt for vigtigheden af et Danmark i balance hos de politikere, meningsdannere og journalister, der var forbi Skivemødet, siger Poul Pedersen uden at lægge skjul på, at han tidligt søndag formiddag var lidt brugt på den gode måde oven på tre intense og travle dage, og at det endnu er for tidligt at komme med en mere tilbundsgående evaluering af Skivemødet 2019.

- Samtidig viser Skivemødet også, at når vi står sammen, får vi noget til at ske. Ved at arrangere et Skivemøde som dette og snakke om et Danmark i balance, skaber vi respekt om egnen. Til mediedebatten fredag på Jenle havde vi besøg af alle de tunge drenge, og mere kan vi ikke forlange. Der blev gået til stålet. Der var også spændende debatter om infrastruktur og grøn omstilling i både landbrug og det øvrige erhvervsliv, og jeg er så glad for, at vi holdt os på et sobert niveau og holdt fast i at tale om et Danmark i balance og ikke bare Nordvestjylland, siger Poul Pedersen.

For Poul Pedersen var det blandt andet en stor oplevelse at deltage i den jobfestival, som fandt sted på Skivemødets første dag torsdag på Posthustorvet.

- 40 virksomheder var repræsenteret, og det er godt nok flot. Der var også stor interesse fra de jobsøgendes side, siger Poul Pedersen og fremhæver, at det også var en jobfestival for de mange, som måske ikke har så let en vej ind på arbejdsmarkedet.

- Torsdag aften med folkesang og fællesspisning på Posthustorvet var også en god start på Skivemødet og en helt uforglemmelig oplevelse, mener Poul Pedersen, inden han også fremhæver de mange unge gæster på Jenle fredag til debat med musikeren Mads Langer, hvor det blandt andet handlede om, at initiativet til en grøn omstilling og bæredygtighed også starter hos det enkelte menneske og de grønne valg, hver enkelt tager.

På Skivemødets sidste dag, lørdag, trak blandt andet Aakjær-eksperten Johs. Nørregaard Frandsen folk til i teltet på Jenle, hvor debattøren og tv-værten Clement Kjærsgaard tidligere på dagen var i den varme stol.

- Clement endte også med at sige, at det enkelte menneskes initiativ er altafgørende for, at der sker en forandring. At det hele begynder hjemme ved køkkenbordene. Til det kan jeg bare sige: »Vi har mange køkkenborde her på Skiveegnen«, siger Poul Pedersen.

Som formand glæder han sig også over den store lokale opbakning til Skivemødet.

- Utroligt mange frivillige fra foreninger har været i gang og har gjort en stor indsats, blandt andet på Skive Havn, hvor kommunen bakkede op og valgte at fejre havnens 150 års jubilæum lørdag. Det er imponerende med den opbakning, siger Poul Pedersen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland