Gå til hovedindhold
112

Tillidsmand hos politiet i Skive efterlyser flere folk: »Vi har mistet følingen med vores egen by«

20-11-2019 KL. 13:38
Empty

Politiassistent og tillidsmand hos lokalpolitiet i Skive, Jens Boesen, savner flere politifolk i Skive. Han mener, at der ikke længere er føling med, hvad der sker i byen og kommunen. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Et venligt klap på skulderen og rosende ord.

Det er den reaktion, politiassistent Jens Boesen fra lokalpolitiet i Skive i de her dage bliver mødt med, når han en almindelig aften handler i Rema 1000.

Det har han måske oplevet tidligere, men aldrig i så stort et omfang som nu, efter »Porsche-banden« er sat ud af spil.

- Den uro og frygt, som »Porsche-banden« de seneste år har skabt i byen, har fyldt rigtig meget for borgerne her i Skive, og jeg har aldrig oplevet noget tilsvarende. Folk er lettede over, at der er sket fængslinger og sigtelser i sagen, og det vil de gerne fortælle os, siger Jens Boesen.

Nogle af de borgere, der nu kommer og roser politiet for indsatsen, er måske også nogle af dem, der i løbet af de seneste år har været frustrerede over, at gruppen af primært unge med anden etnisk herkomst end dansk har fået lov til at ændre livet i byen med deres vanvidskørsel, vold, trusler og narkosalg.

- Undervejs er vi ofte blevet spurgt, hvorfor vi ikke har gjort noget ved problemet, når det var så åbenlyst, hvad der foregik. Og det har virkelig været frustrerende og uholdbart at stå på sidelinjen og være vidne til, at der begyndte at ske en ændring i bybilledet. Men vi kunne ikke handle på problemet tidligere, fordi der ikke har været folk til at gøre det, fortæller Jens Boesen, der også er tillidsmand hos politiet i Skive.

Jens Boesen bor selv i Skive, og han var været ansat på den lokale politistation i mange år.

- Det er frustrerende, når vi har oplevet, hvordan det var engang. Som det er nu, ved vi ikke, hvad vi skal gøre ved de henvendelser, vi får fra folk, fordi der simpelthen ikke er folk nok til at efterforske, siger Jens Boesen.

Helt galt er det blevet, siden det lokale politi blev slået sammen med Viborg-afdelingen i 2016.

Ved den manøvre blev efterforskningen i Skive rykket til Viborg, og samlet set har stationen i Skive siden sammenlægningen haft en nedgang på 25 procent.

- Vi har mistet følingen med, hvad der sker i vores by og i vores kommune. Vi har fjernet os alt for langt fra befolkningen, og vi aner ikke, hvad der foregår i landområderne uden for Skive i dag, lyder det fra Jens Boesen.

Et specifikt ønske fra Jens Boesen er, at der igen bliver en form for efterforskningsenhed i Skive.

- Det hele strander, når vi ikke kan komme af med vores viden. Hvis vi havde folk til at efterforske i Skive, kunne vi tage tingene i opløbet, og vi kunne være mere til stede i en præventiv funktion, siger Jens Boesen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland