Gå til hovedindhold
Lokalt

Tilstanden forværret for corona-ramt 71-årig: »Vi skal forberede os på det værste«

18-03-2020 KL. 11:29
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I Kjeldbjerg sidder konen og to døtre til 71-årige Richard Riisgaard lige nu og holder vejret.

Hver gang telefonen ringer, kan det være katastrofale nyheder.

- Når vi hører telefonen ringe, er vi ved at dø af skræk. Vi er bange for, at det er sygehuset, der ringer og siger, at vi skal komme derop, fordi der ikke er mere at gøre for vores far, siger den ene datter, Marie Riisgaard.

Richard Riisgaard blev indlagt på Viborg Sygehus fredag i sidste uge, da han blev konstateret smittet med coronavirus.

Siden har han fået ilt gennem slanger og masker, fordi han ikke kunne trække vejret, men natten til onsdag var det ikke længere nok.

- I nat blev min mor ringet op, da hans tilstand er forværret. Han får ikke den ilt, han skal have, og derfor er han nu indlagt på intensivafdeling, hvor han er lagt i respirator, fortæller Marie Riisgaard.

Richard Riisgaard får nu sovemiddel for at kunne slappe af, og han er bedøvet så meget, at han ikke føler smerte.

Samtidig forsøger personalet at suge slim og bakterier op af lungerne, og han får sondemad for ikke at blive fuldstændig afkræftet.

Døtrene beskriver deres fars situation som særdeles kritisk.

- Vi har fået at vide, at vi skal forberede os på det værste. Vi skal være klar til at køre derop, hvis det er nødvendigt, lyder det fra døtrene.

Sygepersonalet har dog også givet udtryk for, at der er chancer for, at Richard Riisgaard overvinder sygdommen, og det giver håb i en ellers trøstesløs situation i Kjeldbjerg.

- Vi har stadig et håb, og det klynger vi os til. Men samtidig er det fuldstændig umenneskeligt at skulle sidde herhjemme og være fuldstændig sat ud af spil. Vi vil gerne holde ham i hånden og være hos ham, siger Marie Riisgaard.

Viborg Sygehus har i forbindelse med forværringen af Richard Riisgaards tilstand skruet op for informationsniveauet til familien.

Når der er nyt, får familien det at vide, og familien må nu gerne selv ringe til sygehuset, hvis de har spørgsmål.

- Men vi giver dem ro til at arbejde, og så prøver vi at holde os stærke sammen, selv om vi alle er ved at knække. Vi håber så meget på, at vi snart får en positiv melding, siger de tre samlet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland