Gå til hovedindhold
Lokalt

Toilet-tømnings-sag forarger i autocamper-forening: »Det er noget svineri«

04-08-2018 KL. 08:50
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tømning af toilet i regnvandskloak er klamt, ulækkert og ulovligt.

Det fastslår Søren Hald fra Kongerslev ved Aalborg.

Han er selv ivrig autocampist og bestyrelsesmedlem i foreningen Danmarks Frie Autocampere (DFAC).

Derfor er han ked af at kunne læse i Skive Folkeblad, at nogle turister i en autocamper gentagne gange har tømt deres toilettank i en regnvandskloak i Lihme.

- Det er noget svineri. Det er ulovligt. Det er ikke den måde, man skal gøre det på, siger Søren Hald.

Han er ked af, hvis sådan en episode giver et negativt syn på det store flertal af autocampister, der kender og overholder både de skrevne og uskrevne regler.

- Jeg kunne aldrig selv drømme om at gøre det, siger bestyrelsesmedlemmet af DFAC.

- En sådan handling er desværre med til at give alle autocampere et dårligt ry og omdømme - ligesom den hundeejer, der undlader at samle sin hunds efterladenskaber op, er med til at give alle hundeejere et dårligt omdømme.

Søren Hald fortæller, at man i hans forening gør meget ud af at oplyse om rettigheder og pligter som autocampist.

Han fortæller desuden, at man kan downloade gratis apps til sin smartphone - for eksempel Park4night og CamperContact - så man som autocamperturist nemt kan se, hvor man kan tømme sit toilet på miljø- og sundhedsmæssig korrekt - og lovlig - vis.

- Selv om man er i udlandet, er der apps, som viser, hvor man kan overnatte, tømme sin tank, få frisk vand - og så videre, siger Søren Hald. Han pointerer, at mange af disse tømningsfaciliteter er gratis at benytte, eller også koster det kun et beskedent beløb at benytte dem.

Og har man af den ene eller anden grund ikke adgang til apps, er det stadig ingen undskyldning for ulovligheder. Man kan jo altid spørge om vej til faciliteter i det land, man besøger, pointerer Søren Hald.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland