Gå til hovedindhold
Lokalt

Tømrerfirma raseret af brand: Røgen kunne ses flere kilometer væk

17-08-2019 KL. 09:54
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Aften og nat har brandfolk fra flere stationer arbejdet intenst på Ulvevej i Skive, hvor der sent fredag eftermiddag udbrød brand.

Da Skive Folkeblad sent fredag aften møder indsatsleder Jan Nygaard Christensen på adressen i Sydbyen, fortæller han om fler ødelæggelser i bygningskomplekset:

- Tømrerværkstedet, som ligger i midten, er raseret og ødelagt af branden. Kontorbygningen i den ene ende er blevet vandskadet, og bygningen i den anden ende er også blevet vandskadet.

Alarmen lød klokken halv fem fredag eftermiddag. Og allerede inden indsatslederen nåede frem, fik han at vide, at der var en meget kraftig røgudvikling. Flere lokale fra oplandet fortæller til Skive Folkeblads redaktion, at de på over 10 kilometers afstand kunne se røgen. Og på Skive Folkeblads side på Facebook konkluderer en bruger, at det må være branden fra Skive, der kunne ses fra Struer.

- Inden jeg når herud, får jeg at vide, at ilden er gået gennem taget, så allerede i første hug får jeg tilkaldt ekstra mandskab fra brandstationen i Skive, og jeg får vores hjælpestation i Balling med. Og jeg tilkalder Beredskabsstyrelsen fra Thisted. Vi har en rigtig kraftig brand, da vi lander herude, og der er fare for, at branden måske breder sig til nabohallen. Men heldigvis på grund af en dygtig indsats fra brandmændene, får vi rimeligt hurtigt styr på branden og får flammerne slået ned, fortæller Jan Nygaard Christensen.

Allerede en time efter alarmen lød, kunne brandfolkene tage fat på efterslukningen. Og det er mandskabet i gang med, da Skive Folkeblad sent fredag aften igen besøger adressen i Sydbyen.

Brandfolkene arbejdede længe på den del af efterslukningen, som indebar, at store dele af tag og den øvrige bygning ved hjælp af kraftige maskine skulle rives ned og fra hinanden.

- Det gør vi for at sikre, at der ingen gløder er inde i de resterende dele, fortæller Jan Nygaard Christensen.

Hele natten til lørdag var der brandfolk på Ulvevej for hurtigt at være klar til at kunne foretage en eventuel efterslukning.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland