Gå til hovedindhold
Lokalt

Tørken skyld i endnu en aflysning af Sankthansfest: Byens Bål bryder tradition

18-06-2018 KL. 15:01
Empty

Arkivfoto.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune har siden begyndelsen af maj været ramt af et afbrændingsforbud på grund af tørke.

Det betyder, at flere sankthansbål er blevet aflyst i løbet af juni, og nu har arrangørerne af Byens bål nu også meldt ud, at der ikke fejres Sankthans-aften lørdag ved Strandtangen, som der ellers er tradition for.

- Vi håbede, at Nordvestjyllands Brandvæsen nåede at ophæve kommunens afbrændingsforbud, men nu tør vi ikke vente længere. Vi mener ikke, at vi kan holde Sankthans uden et bål, så vi har valgt at aflyse hele arrangementet, selvom vi er meget ærgerlige over det. Men vi vender stærkt tilbage næste år, siger Lene Knudsen, der er med til at arrangere Byens Bål ved Strandtangen.

Et andet sted ser det straks lysere ud. Mandag formiddag ophævede Midtjysk Brand & Redning nemlig forbuddet mod at tænde ild i Viborg Kommune.

Det giver Stoholm Borgerforening mulighed for at arrangere bål lørdag aften på ny.

- Det er vi rigtig glade for, så nu arbejder vi på højtryk på at stable et nyt arrangement på benene til sankthans aften. Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, om vi kan nå at arrangere båltaler og spisning på ny, siger Susanne Bak, der er formand for Stoholm Borgerforening.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland