Ritzau Sport

Tottenham henter Gareth Bale hjem på lejeaftale

Gareth Bale kan atter kalde sig Tottenham-spiller.

Lørdag bekræftede den engelske klub på sin hjemmeside, at den walisiske verdensstjerne er hentet i Real Madrid på en lejeaftale, der løber i den nuværende sæson.

Dermed vender 31-årige Gareth Bale tilbage til Tottenham, som han forlod i 2013, da han blev solgt til netop Real Madrid for 100 millioner euro.

- Det er en virkelig speciel klub for mig (Tottenham, red.). Det var her, jeg skabte mig et navn.

- Det er fantastisk at være tilbage, og nu håber jeg, at jeg kan få noget kamptræning, komme i gang, hjælpe holdet og forhåbentlig vinde trofæer, siger Gareth Bale ifølge Reuters.

Gareth Bale kommer til Tottenham uden at være i topform, efter at han på det seneste har været brugt meget lidt i Real Madrid.

Økonomien i aftalen er ikke offentliggjort, men ifølge britiske medier betaler Tottenham 20 millioner pund (cirka 162 millioner kroner) for aftalen, og beløbet gælder for Tottenhams samlede udgifter i både transferaftale og løn til Bale.

Fredag landede waliseren i Luton Airport nær London i et privatfly, der tilhører Tottenham-formand Daniel Levy.Senere fredag så man tv-optagelser fra Sky Sports, som viste Gareth Bale træde ud af flyet.Dermed var forventningen, at det var et spørgsmål om tid, før Bale blev præsenteret som Tottenham-spiller.

Han bliver holdkammerat med danske Pierre-Emile Højbjerg, som også skiftede til Tottenham i dette transfervindue.

Han forbliver holdkammerat med spanske Sergio Reguilon, som også lørdag blev præsenteret som ny spiller i klubben.

Tottenham offentliggjorde, at venstrebacken har indgået en kontrakt frem til 2025 og er købt fri fra Real Madrid.

Gareth Bale har de senere år haft svært ved at leve op til de store forventninger i den spanske mesterklub.Han har ofte ikke været en del af cheftræner Zinedine Zidanes trup.

Han vender dog hjem med et cv, der blandt andet tæller fire Champions League-titler og to spanske mesterskaber.Gareth Bale scorede i alt 105 mål i 251 kampe i alle turneringer for Real Madrid.

Han har en kontrakt med Real Madrid, der løber frem til sommeren i 2022.

/ritzau/

Gareth Bale blev fredag fotograferet og filmet, da han ankom til London og Tottenhams træningsanlæg. Lørdag blev det bekræftet, at han tiltræder på en lejeaftale for resten af sæsonen i Tottenham.