Gå til hovedindhold
Debat

Transport til øer bliver mere fleksibel

08-11-2018 KL. 10:50
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En række mindre øer kan snart tilbyde mere fleksibel transport til og fra fastlandet.

Et enigt Folketing har nemlig besluttet at øge transporttilskuddet til de øer, der ikke er omfattet af en statslig færgerute.

Dansk Folkeparti sad med ved forhandlingsbordet, og for os var det afgørende at sikre større fleksibilitet for de øer, der oplever trafikale udfordringer i dagligdagen og i de perioder, hvor flere turister rejser til og fra øerne.

Derfor foreslog DF bl.a. at give øerne mere selvbestemmelse i forhold til de nuværende retningslinjer for trafikal ligestilling.

Det betyder, at øerne fremover selv kan bestemme, hvordan tilskudsmidlerne fordeles, så man - modsat tidligere - også kan tilbyde billige færgebilletter i skolernes sommerferie.

Derudover påpegede DF, at trafikmønstret har ændret sig på flere af øerne i forhold til de oprindelige beregninger. Vi ønskede imidlertid ikke at løse det problem ved at flytte rundt på de eksisterende midler. Derfor fik DF gennemtrumfet et mertilskud på 5,2 mio. kr., så flere øer kan imødekomme de trafikale behov i fremtiden.

Både private og godstransporter har grund til at glæde sig over den nye aftale, der vil skabe større fleksibilitet i transporten til og fra en række mindre øer i alle dele af landet.

Personligt glæder jeg mig over, at man fra politisk hold husker at prioritere de mennesker og det liv, der er på de små øer. Det er helt afgørende, at vi også holder liv i de dele af landet, der ligger uden for alfarvej, men for at ø-livet kan bestå, må vi have en infrastruktur, der fungerer.

Mette Hjermind Dencker (MF)
ø- og landdistriktsordfører,
Dansk Folkeparti

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland