Gå til hovedindhold
Lokalt

Travlhed på marina: Genstridig kutter lænses for vand

11-07-2020 KL. 11:48
Empty

Arbejdet med at lænse »Musikkutteren« på Handbjerg Marina for vand trak mange nysgerrige folk til fredag. Et nyt forsøg på at hæve kutteren sker forventeligt i dag, lørdag. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fredag eftermiddag blev alle sejl sat for at få hævet »Musikkutteren«, der i mandags sank til bunds i havnebassinet på Handbjerg Marina.

Musikkutteren har hver fredag dannet ramme om musikalske arrangementer på Handbjerg Marina, men denne fredag var det ikke musik, men store pumper og maskiner, der trak tilskuere til.

Havnefoged på Handbjerg Marina, Jørgen Lunding, vurderer, at kutteren formentlig sprang læk i det kraftige blæsevejr, der var i mandags.

- Den ligger jo godt i læ her, men så begyndte den pludselig at tage vand ind, og så gik der kun fire minutter, før den var sunket, fortalte havnefoged Jørgen Lunding tidligere på ugen til Skive Folkeblad.

Lørdag morgen måtte Jørgen Lunding så konstatere, at det fredag ikke lykkedes at få kutteren hævet og på ret køl:

- Den er ikke hævet endnu. De prøvede med noget pumpegrej og troede, at det gik fint. Men det viser sig, at det kræver mere pumpekraft og mere power, siger Jørgen Lunding, lørdag.

Man er nu i gang med at finde mere grej, og forventningen og håbet er, at man kan gøre et nyt forsøg sidst på dagen, lørdag, hvor der er mest lavvande.

Forunderligt nok er det ikke første gang, at kutteren er sunket. Det skete også for nogle år siden ved Lemvig, hvor kutteren sank, hvorefter den blev bjærget og taget ud af brug som fiskekutter.

Siden blev den solgt og slæbt til Handbjerg Marina.

Ifølge Jørgen Lunding har der ikke været fare for forurening undervejs, da kutteren ikke har nogen motor.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland