Lokalt

Tre er trådt ud af bestyrelse: Ballade på efterskole efter fyring af forstander

Tre ud af syv bestyrelsesmedlemmer på Hedens Efterskole i Sydfjends trak sig på et bestyrelsesmøde mandag fra deres poster på grund af fyringen af tidligere forstander Lise Munk.

»Vi var alle tre uenige i opsigelsen af Lise Munk som forstander. Efterfølgende har vi måttet erkende, at vi har mistet tilliden til den resterende del af bestyrelsen, og vi derfor hverken kan eller vil deltage i det videre arbejde i bestyrelsen for Hedens Efterskole,« hedder det i en skrivelse, som er sendt rundt til medlemmer af skolekredsen, og som avisen er i besiddelse af.

Afsenderne er Lisbeth Abrahamsen, Kirsten Fihl og nu tidligere næstformand Karsten Munk-Stengaard.

Tilbage i bestyrelsen sidder formand David Straadt, kasserer Leif Balle, Ingrid Kristiansen og Johnny Vestergaard, og der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Skolekredsen for Hedens Efterskole mandag den 17. maj, hvor bestyrelsen vil redegøre for den nuværende situation, inden man skal have suppleret bestyrelsen med tre nye medlemmer.

Lise Munk blev tidligere på året pludselig opsagt per 25. marts, da man ifølge en pressemeddelelse fra skolens bestyrelse »ikke kunne nå til enighed om skolens daglige drift.«

Hvad den formulering nærmere bestemt dækker over, har ingen af sagens parter endnu kunnet præcisere, men noget tyder på, at uroen efterfølgende er begyndt at sprede sig både blandt elever og ansatte på skolen og i skolekredsen.

Mens det ikke er lykkedes avisen at få yderligere kommentarer fra de tre nu forhenværende bestyrelsesmedlemmer, har Skive Folkeblad været i kontakt med et medlem af skolekredsen, der gerne vil være anonym, men har en tæt tilknytning til skolen.

Og ifølge denne er stemningen på skolen lige nu helt i bund med flere sygemeldinger blandt personalet, mens også en række forældre har valgt at holde deres børn hjemme, så der lige nu kun er cirka halvdelen af eleverne tilbage på skolen.

- Jeg er bekymret for, om skolen eksisterer efter den 1. august, siger kilden til Skive Folkeblad.

Det er der dog ingen grund til at være, ifølge bestyrelsesformand David Straadt, som avisen har været i kontakt med.

- Stemningen er netop nu helt i top, der er ingen sygemeldte medarbejdere, og ingen forældre har, efter de nyeste informationer, holdt deres børn hjemme på grund af Lise Munks fyring. Og jeg er helt sikker på, at skolen også eksisterer efter den 1. august, siger David Straadt.

Lise Munk tiltrådte i sommeren 2020 som den første forstander på Hedens Efterskole i Sdr. Resen, men blev opsagt igen pr. 25. marts 2021.  Arkivfoto: Henrik Bagge