Gå til hovedindhold
Sport

Tre straffespark og fem mål: SIK tog vital sejr i Sønderjylland

20-10-2018 KL. 16:55
Empty

Mikkel Jespersen var iskold fra straffesparkspletten, og med sine to første sæsonscoringer var han en af hovedmændene bag to vitale SIK-point. Foto: Frank Cilius / Ritzau / Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det blev også til den fjerde sejr på stribe for Skive IK, som lørdag eftermiddag besejrede FC Sydvest 05 Tønder med 3-2. De gule og blå skulle dog meget igennem, før der kunne tikke tre point ind på kontoen.

Skibonitterne var bedst i starten, og allerede efter otte minutter skulle forløsningen være kommet. En dobbeltchance til først Jeppe Mogensen med hovedet og et opfølgende spark fra Mikkel Jespersen blev dog fornemt afværget af FC Sydvest-keeperen.

I det hele taget skulle der ikke meget til for at komme til chancer - og som en ældre sønderjysk herre tørt konstaterede; »det bliver ikke ved med at gå godt det her.«

Det havde han ret i. For efter et kvarter var den gal igen. Sebastian Denius trak mod baglinjen i Sydvest-feltet, og her blev SIK-spilleren nedlagt.

Kampens dommer pegede på pletten, og dermed var det tid til en gylden chance fra 11 meters afstand.

Den opgave tog Mikkel Jespersen sig af, og han sparkede iskoldt sin første sæsonscoring i kassen til Skive-føring.

Tilsyneladende havde midtbaneprofilen fået smag for straffesparksdisciplinen. Efter 28 minutter smed han sig hvert fald i Sydvest-målfeltet. Dommeren mente imidlertid ikke, at der var kontakt, og i stedet blev der langet et gult kort ud til Jespersen for film.

Skibonitterne var fortsat farligst i minutterne efter, men den sidste skarphed manglede især efter dødboldene.

Den skarphed havde FC Sydvest til gengæld.

Efter 37 minutter blev en lang bold spillet op mod den tidligere Superliga-spiller Silas Songani, som skulle i duel med Emil Søgaard. Søgaard forsøgte at få clearet, men i stedet for at ryge ud af kommunen ramte bolden Christoffer Østergaard på knæet, og så endte Songani pludselig med at være alene med målmand Marcus Bobjerg. Afslutningen fejlede ikke, og så stod det 1-1.

FC Sydvest så ud til få vinger af udligningen, mens Skive IK virkede rystede. Sønderjyderne trykkede på mod Skive-buret, og fire minutter før pausen var den gal igen. En bold blev spillet i feltet, hvor Jacob Vetter gik i ryggen på en FC Sydvest-spiller. Dommeren fik hjælp fra sin linjevogter, og så blev der for anden gang peget på straffesparkspletten.

Den mulighed forpassede Oliver Nielsen ikke, og det betød, at Skive IK måtte gå til pausen bagud med 2-1.

Ny drejning

I anden halvleg ledte Thomas Rølls tropper forgæves efter løsninger den første halve time.

Derfor var der brug for hjælp, og den gav FC Sydvest, da der manglede lidt mindre end et kvarter af opgøret. Denne gang var det Christoffer Østergaard, som blev nedlagt i feltet.

Dermed var kampens tredje straffespark en realitet, og for anden gang var Mikkel Jespersen iskold. 2-2 og så var alt åbent igen.

Skibonitterne opildnede hinanden voldsomt efter udligningen, og det kunne ikke gå hurtigt nok med at få bolden sat i spil igen.

Det var tilsyneladende en god idé. SIK-spillerne fik hurtigt bolden på egne fødder igen. I højresiden endte bolden for fødderne af Jacob Vetter, som serverede et perfekt fladt indlæg. Den nåede frem til indskiftede Thomas Santos, som under et minut efter udligningen fik sendt Skive IK i front med 3-2.

Så var der vendt op og ned på det hele for anden gang i opgøret.

FC Sydvest-spillerne trykkede på til sidst, men de kunne ikke få bolden skovlet over stregen, og det endte dermed med en 3-2-sejr til SIK-mandskabet, som spiller sig op på en delt andenplads efter Jammerbugts pointtab tidligere lørdag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland