Gå til hovedindhold
112

Tre unge reddet i land: Var strandet ved Lundø

24-05-2020 KL. 07:51
Empty

Lørdag måtte mandskab fra MHV 902 Manø hjælpe tre unge mænd i havn. De havde fået motorstop i Limfjorden. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det blev en kedelig jomfrutur, da en ung mand og hans to kammerater lørdag skulle prøve den unge mands nye 18 fods motorbåd af. Det skriver Hjemmeværnets hjemmeside hjv.dk.

De tre mænd var nærmest forfulgt at uheld. Først satte bådens motor ud, og da de tre mænd ville kaste anker, så der var styr på båden, sprang ankerkæden, og båden begyndte at drive af sted.

Men heldigt for de unge mænd var marinehjemmeværnsfartøjet, MHV 902 MANØ, fra Struer på sin første sejlads efter coronakarantænen. Opgaven var at lave farvandsovervågning for Søværnet, men klokken 13.52 blev fartøjet kontaktet af Søværnets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC).

Da MANØ modtog opkaldet fra JRCC, befandt man sig omkring Thisted på en rute på vej rundt om Morsø. Ifølge hjv.dk besluttede fartøjsfører Lillian Marcussen at sætte den hurtige gummibåd i vandet med to mand.

- Der var langt til havaristen, men det var ok med JRCC. De unge mænd var ikke i livsfare, de sad bare fast på en revle og ventede, fortæller hun til hjv.dk.

Da gummibåden ankom et par timere senere, var båden drevet hen til Lundø Hage, hvor den lå og bankede mod jordtangen.

- Vores folk fra gummibåden kunne nærmest gå hen til dem, fortæller Lillian Marcussen.

Med et særligt slæbetov fik gummibåden trukket båden fri og tog den med på slæb til Skive Havn, hvor den kunne aflevere de tre glade og taknemmelige unge mennesker.

Derefter vendte marinehjemmeværnsfolkene tilbage til moderskibet Manø og genoptog sin farvandsovervågning.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland