Erhverv

Tre universiteter er med: GreenLab bygger nyt center for innovation

Til sommer går GreenLab Skive i gang med at bygge et innovationscenter i GreenLab Skive.

Det oplyser Philip Sviatchenko, der er begyndt i job som projektchef for netop innovationscenteret.

- Innovation Center i GreenLab bliver et samlingspunkt for førende forskere fra blandt andet Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Derudover får Innovation Center en lang række unikke faciliteter, som ikke før har været samlet under ét tag i energisektoren, oplyser Philip Sviatchenko.

Centeret får faciliteter til både forskning, kurser og uddannelse samlet under et nyt GreenLab Academy.

Ambitionen er, at centret blandt andet får eget laboratorie, showrooms, møde- og konferencelokaler, og samtidig skal det være tilgængeligt for besøgstjenester for både skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Forventningen er, at innovationscentret vil give mere erhvervsturisme til Skive Kommune.

Centeret bliver det første af sin slags i energisektoren i Danmark.

- Innovation Center er et stort og ambitiøst projekt, som involverer mange parter lige fra Skive College, universiteter og over til forskellige virksomheder, der alle har en interesse i at understøtte innovation og ny forskning i energisektoren. Vi er dog stadig kun i opstartsfasen. Alt er endnu på tegnebrættet, men vi har en klar vision om, hvad vi mener, Innovation Center skal kunne, og vi har et billede af, hvordan vi tænker, bygningen skal se ud, og hvad den skal indeholde. Vi kan sige så meget, at det bliver en unik bygning, med unikke muligheder, og vi glæder os utrolig meget til, at byggeriet kan gå i gang, oplyser Philip Sviatchenko.

GreenLab Skives nye projektchef er 32 år og bor i Viborg. Han har tidligere været ansat som ansvarlig for public affairs i LEGO-koncernen og har senest været ansat i en stilling som direktionsassistent for den administrerende direktør i statens gasdistributionsselskab Evida.

- Innovation Center er et utroligt spændende projekt, som jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med. Jeg oplever GreenLab som en meget ambitiøs organisation, der har store visioner for grøn omstilling – både nationalt og globalt. Det er så fedt at mærke energien fra mine kollegaer og begejstringen ved at skulle skabe en platform, som kan være med til at finde reelle løsninger på nogle af verdens største udfordringer, siger Philip Sviatchenko.

Innnovationscenteret skal bygges vest for genbrugspladsen i GreenLab Skive, altså øverst til højre på fotografiet.  Foto: GreenLab Skive