Gå til hovedindhold
Lokalt

Tre venner genoplivede Simon: Hjertereddere fra Glyngøre hyldet

11-02-2019 KL. 15:17
Empty

Fra venstre Dennis Sørensen, Jesper Graversen, aftenens vært Camilla Miehe-Renard, Simon Bøgh Pedersen og Jesper Funder. Foto: Heidi Maxmiling, Hjerteforeningen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I weekenden blev en lang række hjertereddere fra hele landet hyldet ved et stort arrangement i København .

Blandt dem var de tre glyngøreboer Jesper Funder, Jesper Graversen og Dennis Sørensen, som Folkebladet tidligere har fortalt om.

I november 2018 sad de fire i køkkenet sammen med en anden glyngørebo, Simon Bøgh Pedersen.

Pludselig væltede Simon Bøgh Pedersen ned af stolen. Han var livløs. Vennerne gik straks i gang med genoplivning og ringede 112. Den ene af vennerne havde lige været på førstehjælpskursus, men de to andre hjalp til. De skiftedes til at give hjertemassage og kunstigt åndedræt.

Ni minutter efter kom ambulancen. Simon Bøgh Pedersen lå på intensiv i to dage og kom derefter på hjerteafdelingen. På Aarhus Universitetshospital fik han en pacemaker. Hjertestoppet fik ikke alvorlige konsekvenser for Simon Bøgh Pedersen takket været for de tre venners hurtige indsats.

- Jeg kan kun huske, at vi sad og drak en øl. Og så at jeg vågner i scanneren og tænker: »Hvad fanden sker der?«. Det giver ingen mening, at jeg som den yngste falder om. Det havde jeg ikke troet. Men det kan ske for alle. Jeg har det ok i dag. Og de tre dér er mine bedste kammerater, fortalte Simon Bøgh Pedersen til værten Camilla Miehe-Renard under hyldnings-showet fredag.

I alt blev hovedpersonerne fra 27 hjerteredninger interviewet, og de ca. 140 deltagere (hjerteredderne, de reddede og deres pårørende) var alle udsat for følelsesmæssige rutsjeture mellem grin og gråd, store krammere og stemmer, der knækkede.

Arrangementet foregik i Nykredits domicil i København. I forbindelse med arrangementet nominerede et dommerpanel tre redninger, der dermed har muligheden for at opnå den ultimative hæderspris, »Årets hjerteredder 2019«. Vennerne fra Glyngøre var ikke imellem.

Den hjerteredder, der får flest stemmer på www.hjerteforeningen.dk/stemnu, bliver hyldet som »Årets hjerteredder 2019« i Hjertegalla, der sendes live på TV 2 Charlie lørdag den 9. marts.

Hvert år bliver ca. 4000 danskere ramt af hjertestop uden for hospitalet. I hjemmet, på gaden, på boldbanen, i en forretning. Det svarer til næsten 11 om dagen. Af dem overlever i gennemsnit kun et menneske.

tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland