Sport

Triumf for SIK: Godt der ikke var VAR

Der er mange ting i Superligaen, man kan være misundelig på som lille klub.

VAR er ikke en af dem ...

For havde videodommer-systemet været på plads på Hancock Arena fredag aften, var Skive IK ikke kommet fra det vigtige bundopgør mod Kolding med alle tre point.

Men det gjorde skibonitterne med cifrene 2-1 efter en uskøn, men intens affære. Og det med et sejrsmål, som næppe var blevet godkendt, hvis der havde været »døde« øjne på opgøret i stedet for kun de levende.

Mikkel Lassen scorede sejrsmålet midtvejs i anden halvleg, da han hakkede en løs bold i nettet. Men tv-billederne afslørede, at holdkammerat Frederik Fisker ramte bolden med hånden et splitsekund eller to, inden Lassen fik bolden og klappede til.

Målet var en forløsning efter en periode, hvor SIK var trykket i bund. Kolding var først på det meste og små-fortjente en føring.

SIK kom klart bedst ud og kom foran 1-0 efter godt et kvarter, da Jacob Vetter flot fandt Thomas Santos, som fra en spids vinkel bragte SIK foran. Men i det 37. minut faldt udligningen, da målmand Marcus Bobjerg tabte et frispark mellem egne ben og ragede bolden i nettet.

Klart selvmål og signal til en Kolding-offensiv, som varede længe.

Efter Lassens scoring havde Sebastian Denius to gigantiske muligheder for at øge, og også Thomas Santos burde have scoret en gang mere.

Men pointene kom, og det var det vigtigste.

Thomas Santos bragte SIK tidligt foran mod Kolding. Arkivfoto: Steen Don