Gå til hovedindhold
Sport

Triumf i Rusland: Lokal gut vandt EM-guld

03-09-2018 KL. 15:06
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Travjockey Kasper Foget kan kalde sig europamester, efter han i en nervepirrende kuskematch lige netop kunne tage sejren, et point foran finnen Livari Nurminen.

Så det har været et par spændende dage for Kasper Foget, der i weekenden repræsenterede Danmark i EM for jockeys, der blev afholdt i russiske Ufa, som ligger i den russiske republik Basjkortostan, cirka 600 kilometer øst for Mos­kva.

Sidste år blev det til en sølvmedalje, og den blev på flotteste vis udskiftet med en guldmedalje.

Der skulle køres to løb hver dag, og der blev først trukket lod om hestene på dagen efter et lidt specielt system. Nummer et i første afdeling fik den der blev sidst, nummer to fik den næstsidste, og så vindere.

I første afdeling trak Kasper Foget så klart feltets dårligste hest, der også blev sidst. Det betød, at han fik vinderen af det første løb, og det gav også en sikker sejr.

Efter den første dag var Kasper Foget på en delt andenplads sammen med en franskmand, begge med 20 point, mens finnen havde samlet 28 point.

I sidstedagens to løb blev det først til en andenplads, og siden til en sjetteplads, og det gav 41 point, 1 point foran finske Livari Nurminen.

Dansk Hestevæddeløb har talt med Kasper Foget, der fortæller:

- Når man ser på listen over tidligere vindere, så finder man navne som Erik Adielsson og Johan Untersteiner, og de er jo nogle af de bedste kuske i Sverige. Jeg går stadig og funderer over min fremtid, og måske vil jeg tage chancen og rejse til enten Sverige eller USA for at prøve livet som jockey i udlandet, men omvendt er jeg også glad for at være hos Team Friis, som giver mig mange chancer for at køre løb, og jeg har det godt hos dem indtil videre, slutter en stolt europamester.

Det er sidste gang Kasper Foget kan deltage, idet deltagerne ikke må være ældre end 25 år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland